Vastukaja: omavalitsus peaks toetama Panga külapoe pidamist

Lääne Elu

info@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 16
Panga küla kaupluseruumid seisavad seni tühjana. Foto: Urmas Lauri

Tahan ka arvamust avaldada Sinalepa kaupluse teemal, kirjutas Lääne Elule A. Tamm.

Inimesed, kes pole maal elanud, ei suudagi mõista, mida tähendab, kui pole poodi.

Elan umbes 2,8 kilomeetri kaugusel bussipeatusest. Käin nädalas 1-2 korda Haapsalus (kus ma nüüd ise elan!) toidukraami ostmas. Tänu headele inimestele olen seda saanud teha autoga. Kui see võimalus kaob, pean bussiga käima. Poekott (või kotid) on 10 kg raskused, kui käia 1 kord nädalas poes. Selle suure kotiga pean kõndima bussile ja bussilt koju. Kodutee aga ei ole asfalt. Porisel ajal on mülgas, praegu kiilasjää, mõnikord tuisanud, sest lumesahk tuleb alles siis, kui buss ammu läinud. Bussisõit on küll tasuta (mida pole kellelegi vaja), aga vana inimene ei jõua üle päeva sõita, et väiksem kogus korraga koju tuua. Pealegi ei saa piima ja muid kergesti riknevaid kaupu nädalaks ette varuda.

R. Lunev [Coop Haapsalu juht Raimond Lunev] ütleb, et R-kiosk ei paljune Haapsalust väljapoole, aga tuletage talle meelde, et Haapsalu piir käib Lääne-Nigula valla piirini välja! Tulgu ja pangu aga oma kiosk kusagile vasikalauda taha üles. Saame osta limpsi ja loteriipileteid. Asi seegi!

Maainimesed ei tahagi poest tilulilusid ostma minna. Mis tähendab. et Coopi sortiment ei mahu ära? Vaja oleks esmatarbe toidukraami; maitseaineid, pesupulbrit, viina ja šampooni võin kord kuus endisest Haapsalust ikka tuua.

Linn oli väga huvitatud, et saaks Ridala vallaga ühineda, nüüd, kui oleme linnas, tahame ka elamisväärselt elada. Omavalitsus peaks toetama poepidamist kasvõi paar aastat, et saaks jalad alla. Andma ruumid tasuta rendile või aitama sisseseadet muretseda. Lihtne on öelda “ei saa”, aga ka need, kes marjamaale ei mahu ja karjamaal edasi peavad elama, tahavad süüa.

Alandav on olla pidevalt paluja rollis.

A. Tamm

Vt ka: “Tuttuued ruumid Panga külas ootavad poepidajat

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Arvos
5 aastat tagasi

Tasuta rent peaks olema piisav. Virisemiseks aga pole põhjust, sinna me olema jõudnud. Kui pole publikut piisavalt, ei tule tsirkus kohale.

RAIN
5 aastat tagasi

MUPO kiosk igasse külla!

Kodanik
5 aastat tagasi

Kui Coopil on raha autosid tasuta jagada on neil ka poe pidamiseks pappi küllaga.

majaomanik
5 aastat tagasi

Tuleb teha munitsipaalpood,MUPOO.

Aivo Männik
5 aastat tagasi

Mina elan Herjava külas. Kujutage ette! Poodi ei ole. Rääkimata veekeskusest, staadionist, spordihoonest, koolist jne. Talvel oleks tore, kui oleks jäähokiplats koos ergutustüdrukutega. Lossivaremed ja promenaad ka ei oleks pahad. R-Kioskist oskan ainult unistada….
Lumesahk lükkab väljasõidu niikuinii umbe.
Minul on akna taga tihased ja kitsed. See on olnud minu valik ja mina ei virise.
Ilusat päeva kõigile!

N50+
5 aastat tagasi
Reply to  Aivo Männik

Herjava on linna äärelinn ja seal elamine on inimeste vaba valik. Panga külas elavad “eluaegsed” maainimesed, neist paljude vanus on päris suur. Aga tänu maal tometavatele, mitte ainult seal ööbivatele inimestele, ei ole Eestimaa päris inimtühjaks jäänud ja ka nemad soovivad elemnetaarseid teenuseid oma kodukandis