Juhtkiri: kaks aastat poeta

Lääne Elu

info@le.ee

Ühe küla keskus on alati olnud pood – see on koht, kus inimesed saavad kokku ja vahetavad tähtsamaid uudiseid.

Panga küla on juba kaks aastat poeta – endine pidaja enam ei jaksanud ja uut pole leitud, ometi seisavad sügisel valminud spordihoones tühjad poeruumid ja külarahvas ootab, et ei peaks esmatarbekaupade ja postipakkide järele Haapsallu sõitma.

Ruumid on olemas, poepidaja peab leidma vajaliku mööbli ja tehnika. Nõutud on veel, et müügil oleks toidukaup ja esmatarbekaubad. Samuti on rentnikul kohustus pidada postipunkti.

Poe puudumine teeb keerulisemaks nende elu, kellel pole autot või kes peavad spetsiaalselt poes käimiseks ette võtma sõidu Haapsallu. Külaelanike jaoks on see kulu, kuid kui nad ise ei ole valmis kauplust pidama, on see paratamatus.

Keegi ei taha Panga külas ruume rendile võtta. Kui vahepeal on olnud huvilisi, on nad põhjusel või teisel loobunud.

Toidupoekett Coop on ruume vaatamas käinud. Nad isegi tuleksid poodi pidama, kuid kuna neil on kindel sortiment kaupa, mis peab müügil olema, siis on ruumid nende jaoks liialt väikesed – umbes 60 ruutmeetrit, Coop aga vajab vähemalt 150ruutmeetrist pinda. Samuti on Haapsalu konkurentsi mõttes Panga külale liialt lähedal – suuremad poeskäigud tehakse siiski linnas, kus on suurem valik.

Kuna kaks katset poepidaja leidmiseks on luhtunud, pole linnavalitsusel praegu plaanis uut konkurssi välja kuulutada – kui on olemas huviline, siis tehakse ka konkurss. Kaua see aega võtab, pole teada. Igavesti ruume poe tarvis tühjalt hoida pole aga ka mõtet. Nii et hakka või mõtlema, et linnavalitsus peaks Panga külla poepidaja leidmiseks peale maksma.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments