Puise ja Kiideva said külavanema

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Ott Liivlaid on taas ametlik Puise ja Põgari-Sassi külavanem. Foto Maire Vilbas

Nädalase vahega valiti Puise ja Põgari-Sassi külavanemaks Ott Liivlaid ning Kiideva ja Koidu külavanemaks Sirli Ongo.

„Mulle meeldib öelda, et külavanemat ei valita, vaid külavanem ollakse,” ütles Haapsalu linnavalitsuse kogukonnatöö spetsialist Maire Vilbas. Ta lisas, et just selline ongi Ott Liivlaid, kes 20 aastat tagasi valiti ka esimeseks Puise külavanemaks. „Kuigi Liivlaid vahepeal ametlikult külavanem ei olnud, on ta olemuselt seda kogu aeg olnud,” rääkis Vilbas.

Puise külavanema valimiseks tuli Vilbase sõnul vajalik kvoorum ehk vähemalt pool külaelanikest, vaevata kokku.

Läinud nädalavahetusel valisid Kiideva ja Koidu küla elaniku külavanemaks Sirli Olgo. Vilbase sõnul on Kiideva külaseltsi juhtinud Olgo samuti juba küla usaldusisikuks kujunenud. Olgo ütles, et ametlik külavanema tiitel annab kaalu juurde, eriti kui vaja linnavalitsuses asju ajada. „Ridala oli väike vald ja sinna läksid nagu omainimene, aga nüüd kui linnavalitsuse uksest sisse astudes ei tunne veel kõiki ametnikke ja ega nemad mind ka. Siis on külavanema tiitel ikka õigustatud,” rääkis ta.

Et Kiideva küla koosneb kahest osast – nn kalakülast ja mõisa ümbruses asuvat ees-Kiidevast, – valiti külavanema asetäitjaks Jaanika Miller ees-Kiidevast.

Vastavalitud külavanematele antakse tunnistused pidulikult üle linnavolikogu järgmisel istungil 22. veebruaril.

Vilbas lootis, et järgmisena saavad paika Asuküla paikkonna külavanemad. Asuküla paikkonnas on 12 küla, kus elab umbes 300 inimest, neist suurim on Mägari ligi saja elanikuga. Vilbase sõnul käib praegu arutelu, millised külad võiksid koos toimida ja ühise külavanema valida.

Kiideva külavanem Sili Olgo (paremal) ja külavanema asetäitja Jaanika Miller. Foto Maire Vilbas
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Vandaal
5 aastat tagasi

Liivatage parem teed āra!