Lääneranna valla hooneid ehib ebaseaduslik kotkas

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääneranna valla lipp.
Novembris teatas Lääneranna vald, et 19. novembrist alates kaunistab Lääneranna vallavalitsuse hoonet Lihulas uus valla lipp.
Kümnel teetähisel on ilutsemas Lääneranna valla vapi kujutis. “Lähitulevikus saavad kaunid lipud ka teised meie valla allasutuste hooned,” teatati toona. Foto: Lääneranna Teataja

Lääneranna valla sümboolikaprobleem on õhus olnud möödunud aasta suvest. Kuigi volikogu kiitis sügisel lipu ja vapi heaks, ei ole need ikkagi seaduspärased, kirjutas Pärnu Postimees.

Riigikantselei sümboolikanõuniku Gert Uiboaia sõnade järgi pole Lääneranna sümboolikal kasutatav kotkas selgelt tuvastatav ja on seetõttu reeglitega vastuolus. Sama kinnitas komisjoni esimees Priit Herodes. “See lendav elukas ei ole kotka moodi ja sobiks mõne ettevõtte logoks,” märkis ta.

Lääneranna vallavanema Mikk Pikkmetsa sõnul on olukord jabur. “Meil on varsti poolteist aastat olnud uued vallad moodustatud ja on üks komisjon moodustatud, mis peaks selle teemaga tegelema, siis ei taha sellega tegelda ja nagu ei taha lahendusi leida,” märkis ta.

Pikkmetsa jaoks on hämmastav see, et seesama kotkas, mis vapi peale sobis ei sobi lipule. Ja seegi, et ekspertkomisjoni kiri sel teemal tuli lipu kinnitamisest volikogus pea neli kuud hiljem. Praegu lehvib uus lipp omavalitsuse hoonetel ja volikogu otsuse 30päevane vaidlustusaeg on möödas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jaan
5 aastat tagasi

Tahan, et see kotkas lendaks Pärnumaalt Läänemaale tagasi.

Kikerikii
5 aastat tagasi

Artikli pealkiri küll nüüd õige ei ole- kui volikogu on heaks kiitnud ja vaidlustuse tähtaeg on möödas siis on ju tegemist seadusliku kotkaga.