Suurt jaanifestivali sel aastal Haapsalus ei tule

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu jaanituli jäi 2018. aastal publiku poolest hõredaks. Foto: Arvo Tarmula
Haapsalu jaanituli jäi eelmisel aastal publiku poolest hõredaks. Foto: Arvo Tarmula

Eile õhtul Iloni Imedemaal toimunud Haapsalu vanalinna ettevõtjate ja linnavalitsuse traditsioonilisel kokkusaamisel räägiti selle aasta suurematest kultuurisündmustest.

Kui peaaegu kõigil suurüritustel on juba aastaid oma kindel nädalavahetus Haapsalu kultuurikavas olemas, on alati ka väikeseid muudatusi.

Sel suvel ei toimu Haapsalus enam suurt jaanifestivali, nagu oli kahel eelmisel aastal. Haapsalu linnapea Urmas Suklese sõnul näitas eelmine aasta, et nii palju publikut, et kahepäevase jaanipeo korraldamine ära tasuks, Haapsallu kokku ei tule. Kas, kus ja milline jaanipidu Haapsalus sel aastal toimub, ei ole Suklese sõnul veel paigas.

Veidi tagasihoidlikumas formaadis toimuvad sel aastal ka Tšaikovski päevad koostöös Eesti Kontserdiga. „Suuri välikontserte lossihoovis sel aastal ei tule. See on väga kulukas ja liiga palju ilmast sõltuv,“ selgitas Sukles. Ka siin sai määravaks oodatust väiksem publiku arv, mille üheks põhjuseks oli kindlasti kehv ilm. Küll aga toimub terve rida kontserte Haapsalu saalides nagu ka eelnevatel aastatel.

Sel suvel ei toimu ka tsirkusefestivali HOOG, mis eelmisel aastal esimest korda Haapsalus publikule moodsat tsirkust tutvustas. Kuigi üritus oli Suklese ja Haapsalu linna kultuurinõuniku Teele Jurtomi sõnul väga kvaliteetne ja tore, kimbutas siingi publiku vähesus.

Teised traditsioonilised Haapsalu suveüritused on kõik endiselt kavas ja Lääne Elu hoiab oma lugejaid nendega kursis.

Info suviste ürituste ajakava kohta leiab juba praegu aadressilt www.visithaapsalu.com.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Põllumees
4 aastat tagasi

Kõrvale kohe see artikkel ise ilmus välja https://online.le.ee/2018/06/26/haapsalu-jaanituli-laks-rajuks-teknopeoks-scooteriga/
Järsku ei olnud eelmine aasta rahvast aga eelmine aasta peale jaanituld “Korraldajad on juba teatanud, et Haapsalu Jaanitule nimeline üritus tuleb piiskopilinnuse hoovil ka järgmisel aastal.”
Ise ka aru saate mis sitta ajate suust v

Audixl
4 aastat tagasi

See aasta Taebla jaanituli kus on kuulus bänd nagu põhja-tallinn kohal ei küsita selle eest piletit. Eelmine aasta oli Nancy ja Astra ning vägev pidu oli ja ka tasuta sissepääs. Minu väike mõttetera las ringkonnad või riigipead otsivad sellist raha, et sissepääs oleks tasuta ja ma olen ka selle poolt, et võiks vanu traditsioone edasi hoida.

Pook
5 aastat tagasi

Jaanipäev on tradisjooniliselt eesti rahva püha ja tasuta olnd. Eelmisel aastal maksis pilet kus kohal oli täielik pläma pänd Skuuter keda Euroopas enam lavale ei lastagi ja hind 30 euri. Selle raha eest oleks saanud Lätist 6 poolikut

kohalik
5 aastat tagasi

Jaanipäev on kindel päev Eesti rahvuskalendris ja jaanilaupäev oli see aeg, kui rahvas on alati kokku tulnud. Imestan siiamaani, kuidas meie linnapea võis tulla seesuguse mõtte peale, et hakata veel raha koguma meie rahva ühel suuremal peol. Oleks siis veel ka lihtsale linnakodanikule jaanitule teinud, aga ei… Arusaamatuks jääb ka see linnapea jutt, et samuti Tšaikovski päevi tõmmatakse rohkem kokku ning terve rida kontserte saab toimuma saalides, nagu eelnevatel aastatel (???) Esiteks, Tšaikovski päevad toimusid sel sajandil Haapsalus alles teist korda ja ei tea, et need kontserdid oleksid siin saalides toimunud. Suvekontsert on suvekontsert, Kuressaares toimuvad ka juba aastaid suurejoonelised… Loe rohkem »