Rannakaluriks saab Hiiumaal õppida tasuta

Lääne Elu

info@le.ee

Rannakaluriks saab Hiiumaal õppida priilt. Foto: erakogu

Sel aastal on rannakaluriks pürgijatel esmakordselt võimalus täiendada oma kalandusalaseid teadmisi tasuta, teatas kalurite liidu juhatuse esimees Mart Undrest.

Rannakaluri kutseeksami eelset täienduskoolitust korraldab Hiiumaa ametikool. Koolituse korraldamist rahastab Euroopa merendus- ja kalandusfond.

Täienduskoolitusele on oodatud kõik, kes soovivad kinnistada või värskendada rannakalandusega seotud teadmisi. Kevadine täienduskoolitus toimub 28.-30. märtsini ja selle asukoht valitakse rannakaluri kutse taotlejate suurima arvuga asukoha järgi.

Koolituse viimasel päeval, 30. märtsil, toimub samas ka eksam rannakaluri kutse taotlejatele. Seejuures on oluline tähele panna, et rannakaluri kutset saab taotleda inimene, kes kutselise kaluriga püügil kaasas käinuna omab rannapüügikogemust. Rannapüügiks loetakse püüki ka sisevetel, näiteks Võrtsjärvel või Peipsil.

Kevadisel kutseeksamil osalemiseks on vaja esitada 1. veebruariks dokumendid Eesti kalurite liidule. Hiljem esitatud dokumente kutsekomisjoni läbi ei vaata. Kes tähtaegselt dokumente esitada ei jõua, võib seda teha uuesti suve lõpus, 1. augustiks, sest teine kutseksam on kavas korraldada sügisel, 29. septembril.

Eesti kalurite liit on tegelenud rannakalurite kvalifikatsiooni tõendamisega juba üle kahekümne aasta ning omab ainsana Eestis õigust rannakaluri kutse andmiseks.

Mart Undrest, Eesti Kalurite Liidu juhatuse esimees

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments