Maily Märss võitis Eesti mitmevõistluse meistrivõistlustel hõbemedali

Maily Märss. Foto Kaja Ladva

Eesti noorte talvisel mitmevõistluse meistrivõistlustel võitis Haapsalu kergejõustikuklubi noorsportlane Maily Märss neidude U16 vanuserühma viievõistluses 3376 punktiga hõbemedali.

Neidude U16 vanuserühma viievõistluses alustas medalijahti 23 noorkergejõustiklast, kellest koguni neli oli Haapsalu kergejõustikuklubist. Juba esimesed alad näitasid, et oodata oli häid tulemusi.

Maily Märss alustas viievõistlust väga veenvalt. Kohe kolmel esimesel alal tulid isiklikud rekordid. 60 meetri tõkkejooksus andis tulemus 9.36 neljanda positsiooni. Kõrgushüppes viis noor mitmevõistleja oma tippmargi lausa 1.65ni ja see tõstis ta aga pronksikohale. Lisaks elu parimale tulemusele oli neiu jaoks tegemist ühe erilisema võistlusega – viimased kolm õnnestunud tulemust kõrgustel: 1.59, 1.62 ja 1.65 alistusid kõik kolmandal katsel. Kokku tegi noor sportlane kõrgushüppevõistluses koguni 19 hüpet. Kuulitõukes tuli 3kg kuuliga taas isiklik rekord – 12.04. See tähendas peale kolme ala U16 vanuseklassis liidrikoha hõivamist.

Ka teised Haapsalu KJK sportlased olid kolmel alal esikümne piirimail. Kuulitõukes tegi isikliku rekordi Emma Katharina Hein, kes oli 10.36ga viies ja kolme ala järel kaheksas.

Kaugushüppes tegi viievõistluse liider Maily Märss parima hüppe, 4.97, kohe esimesel katsel ja see oli taas sportlase parim tulemus. Haapsalu tüdrukutest parandasid kõik oma kaugushüppemarki. Kleer Jaani suutis hüpata koguni 4.99. Ka konkurendid tegid sel alal pikki õhulende, näiteks Liisa-Maria Lusti Audentese SK-st 5.79.

Enne viimast ala, 800 meetri jooksu oli Maily veel teisel kohal, kuid teist ja viiendat kohta lahutas ainult 48 punkti. Siiski suutis Märss ka viimasel alal teha kiiduväärt jooksu ja finišikell näitas 2.43,82, see on sportlase sisetingimuste parim tulemus. Kokku andis viievõistlus 3376 punkti ja Eesti mitmevõistluse meistrivõistluste hõbemedali.

Emma Kathrina Hein saavutas tubli 9. koha, punkte 2780. Kleer Jaani oli 2565 punktiga 13. ja Annely Bankier 2439 punktiga 14.

Tublisti esinesid Haapsalu KJK sportlased ka U14 vanuserühmas. Tütarlastest sai kaheksanda koha Karen Loorens. Poolel võistlusel isegi esikuuikusse mahtunud sporditüdruk kogus lõpuks kaheksandana 3771 punkti. Emily Saskia Pets oli 3032 punktiga 17.
Uku Toomas Rand sai sama vanade poiste arvestuses 3610 punktiga 12. koha.

Poiste U16 vanusegrupis tegi Haapsalu KJKst kaasa Tanel Toomemägi, kes saavutas 17. koha 2651 punktiga.
Samal kohal lõpetas neidude U18 vanusegrupis Eliis-Maria Koit, kes kogus 2084 punkti. Kahjuks koges noorsportlane mõlemal jooksualal, nii 60 meetri tõkkejooksu, kui 800 meetri jooksus ebaõnne, mis ei lubanud võidelda kõrgema koha eest.

Talvistel Eesti noorte mitmevõistluse meistrivõistlustel võitis medaleid 13 Eesti kergejõustikuklubi. Neist viis võitsid kuldmedalid. Parim klubi, kolme kulla ja kahe hõbedaga on Audentese Spordiklubi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments