Haapsalu aselinnapea asendab koolis füüsikaõpetajat

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Peeter Vikman (vasakul) ja Madis Raudsepp õpetavad linnavalitsuse töö kõrvalt põhikoolis füüsikat. Foto Arvo Tarmula

Füüsikaõpetajate põud on nii suur, et Haapsalu põhikoolis annavad 9. klassile füüsikat Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman ja linnavara spetsialist Madis Raudsepp.

Raudsepp annab koolis füüsikatunde juba 1. septembrist. „Kutsuti. Sest muud varianti lihtsalt polnud,” ütles Raudsepp.
Füüsikaõpetajast jäi Haapsalu põhikool ilma pärast eelmist õppeaastat, kui senine füüsikaõpetaja Veikko Kõrv võttis kinni võimalusest asuda Turba kooli direktoriks.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
19 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Hook
5 aastat tagasi

Ajakirjanikud võiksid uurida kooliõpilaste käest ,mis ikkagi koolis toimub.Õpetajaid ei ole,vanad üksikuks jäänud õpetajad kurdavad ,et raske on elus hakkama saada.Nooremad õpetajad näpivad tundide ajal telefone.Mõni ei salli vene rahvusest õpilasi,kes on eestikeelsesse kooli üle tulnud…jne.Kui edasi õppima tahavad minna, siis pole lastel algteadmisigi mille baasil jätkata.Mis pedagoogidel viga-neil ju palk iga aasta tõuseb-kui palju see veel tõusma peab,et tööle hakkaksid????

Valdo
5 aastat tagasi

Igati tore uudis, paraku jääb linna probleemidega tegelemiseks vähem aega.
Ma ei näe probleemi selles, et Hr. Vikman mängib õpetajat – kahjuks jääb meie lastel saamata kvaliteetne haridus. Mina isiklikult ei ole kunagi toetanud linnukese saamist kohal oleku eest. Soovin Teile jõudu väljakutse kiireks lahendamiseks.

Kikerikii
5 aastat tagasi

Õpetajaid ei ole, silmaarsti ei ole… . Nii peavadki inimesed kolima Tallinna, kus teenused on olemas.

...
5 aastat tagasi

Kui inimese ülikoolis õpitud valdkond läheb kokku sellega, mida 9.klassis füüsikas õpetatakse, siis miks ei võiks abilinnapea appi minna kui palutakse? Ikkagi enda linna kool ning füüsikaõpetajatest on kohutavalt suur puudus. Valimistega ei ole siin mingit pistmist. Hea on ju, kui noored enda hariduse kätte saavad, mitte ei istu niisama. Teed ning sillad ei kuku kokku selle ajaga, mil Vikman ning Raudsepp põhikoolis abiks on.

valimised tulekul vää
5 aastat tagasi

Kas on see siiras soov abistada või siis on midagi tulemas….?

jaanus
5 aastat tagasi

No minuteada on meil arstidest ka puudus. Ma arvan et sellise multitalendi andeid, nag Peeter ei tohi raisku lasta minna. Arstide praak maetakse ju maha, nii et igati ohutu amet. Õhtul pead aga palvetundi ja saad hingerahu jälle tagasi kui midagi valesti läheb.

Jajah
5 aastat tagasi
Reply to  jaanus

Arstile võid sa teise linna ka sõita,aga kas sa kujutad ette,et kõik haapsalu põhikooli õpilased käivad füüsikat kuskil tallinna koolis õppimas?

Juku
5 aastat tagasi
Reply to  Jajah

Ma kujutan ette, et see õpetaja tuleb ikka Haapsallu elama meelitada. Ei tea küll, kes sellega tegelema peaks.

ardi
5 aastat tagasi

Peeter Vikman on igati tubli mees, küll tema ikka jõuab 🙂 Jõudis loomakaitse juhtumi puhul akklikrjasid võlsida, Jõuab kogudusest inimesi välja visata, kes talle ei meeldi jne

iiris
5 aastat tagasi

Kaks suurt heategijat käivad haapsalu linna päästmas :)))) Samal ajal lihulamaantee sild kukub kaela. Tallinna maantee remont venib nagu ärja ila, kõnni teed on nii et murra jalad ära. inimesed lahkuvad haapsalu linnast. Nii et päev otsa keerad linnavalitsuses si…a kokku ja siis lähed palvemajja palud andeks. Mul oleks häbi seda jura kirjutada ja kelkida sellega.

Iirisele
5 aastat tagasi
Reply to  iiris

Raha pole kunagi ülearu palju. Super ju kui saab oma tööajast kaks palka. Ja kool ka rahul!?

Abc
5 aastat tagasi
Reply to  Iirisele

Tublid mehed! Kui on häda,mehed aitavad.

Jajah
5 aastat tagasi
Reply to  iiris

Lihulamaantee sild pole vist üldse kellegi omand?!

linnakodanik
5 aastat tagasi
Reply to  Jajah

Kuidas ei ole kellegi oma? Linnasaksad püüdsid seda Kadri kraesse sokutada, aga nüüd on vaikus. Mehed said ilmselt aru, et see aktsioon kõrbes ja jäid kiirelt vait.

Kaarel
5 aastat tagasi
Reply to  linnakodanik

Kuidas see silla saaga lõppes?
See, et töolised kolossid keskvõimule suunatakse, on iseenesest positiivne, kuna kohalikul tasemel on nagunii raha vähe ja seda läheb olulisemates kohtades vaja.

füüsika
5 aastat tagasi
Reply to  iiris

Iiris, mis selles artiklis jura on? Kuidas puudutab üle-eestiline füüsikaõpetajate katastroofiline puudus silda, Tallinna maanteed ja kõnniteid (kõnnitee on üks sõna). Inimesed lahkuvad kõikidest väikestest kohtadest – ikka Tallinna, sinna meie Eldoraadosse. Aga tuleb ka sealt tagasi. Mis teie ettepanek oleks õpetajatepõua vähendamiseks? Kuidas ülikooli lõpetanud noori füüsikuid, keemikuid, matemaatikuid veenda koolidesse tööle asuma?

amper
5 aastat tagasi
Reply to  füüsika

Ma saan aru, et õpetajaks minnakse erialapõhise õppe järgi. Küsiks, kas Vikman on kõrgharidusega füüsik või tema teadmised piirduvad kõigest nõukaaegsete teadmistega keskkooli päevilt?

Olaf
5 aastat tagasi
Reply to  amper

Mõtlesin sama. Läänemaa on isikud, kes on suutelised õpetama matemaatikat, füüsikat ja keemiat. Paraku seadus (peab olema pedagoogiline haridus) seda ei luba. Kas seaduseid on muudetud??

kuule emakeele opetaja
5 aastat tagasi
Reply to  füüsika

18a juba Tallinnas ja kindlalt sinna pommiauku tagasi ei kisu ……..