Haapsalu uhke jõulukuusk jääb üles kuni järgmise nädalani

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu jõulukuusk. Foto: Arvo Tarmula
Haapsalu jõulukuusk. Foto: Arvo Tarmula

Kuna Haapsalu jõulukuusk on endiselt suurepärases vormis ja pühapäeval saabub vene uusaasta, saab veel järgmise nädala alguseni lossiplatsil kuuske imetleda.

„Otsustasime, et las olla sel aastal kuusk pikemalt lossiplatsil. Viimastel aastatel pole see õnnestunud. See sõltub suuresti ju sellest, kuidas puu ise vastu peab ja kuidas tuul sellega ümber käib. Sel aastal tormid kuusele liiga ei teinud ja puu on ilusti püsti. Pealegi on vene uusaasta sel pühapäeval – saagu siis sel aastal kuuse alla kaks korda uut aastat vastu võtta,” ütles Lõps.

Ka pitsikeskuse naiste heegeldatud lumehelbed on oma esimesed pühad kenasti üle elanud.

„Tuul pole neid ära viinud ega ka ära lõhkunud. Selles mõttes kulgeb kõik plaani järgi ja neid näeb kuuse küljes ka järgmisel aastal,” lisas Lõps.

Ühtlasi peab Haapsalu Linnahooldus plaani teha linnavalitsusele ettepanek hankida kuuse kaunistamiseks ka teist värvi tulesid juurde.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juss
5 aastat tagasi

Lemmi! Misasi on vene uusaasta?

Kont
5 aastat tagasi

Herr lõps sai ka üle pika aja sõna ja oma suuri tegusi näidata. Seda ainult 4000€ palga juures.

Zanders
5 aastat tagasi

Elagu Gregoriuse kalender

🤔 Minu poolest
5 aastat tagasi

Võib kuusk platsil olla veebruarini. Miski vanade eestlaste päev oli , võiks tähistada. Kahju ilusat kuusest, las olla, ehted võib pealt ära võtta kui on soov. 😉

tegelikult küll mitte
5 aastat tagasi

Ega ma pole vastu, et veel kuuske hoida, kuid põhjendus on veider. No ei ole sellist kalendrit olemas, et Venemaal uus aasta algaks hiljem, kui teistel. Juubeldab vene rahvas täpselt samuti 31.detsembril oma linnade väljakutel ja kodudes nagu igas riigis. Vene Õigeusu jõulud, jah, on hiljem,