Moonika Helme: kui tahate muutusi, valige EKRE

Lääne Elu

info@le.ee

Moonika Helme. Foto: Arvo Tarmula
Moonika Helme. Foto: Arvo Tarmula

EKRE valimisprogramm on tänu oponentide ja konkurentide ägedale turmtulele saavutanud sellise tähelepanu, et tõepoolest – igaüks loeb. Loeb EKRE programmi!

Mis on ju suurepärane, sest hoolimata kritiseerijate kohati madala lahmimiseni läinud retoorikast on meie programm oma olemuselt laiapõhjaline riigireformi plaan. Ja sellisena igati väärt lugemine.

Kuna meie programm hõlmab nii ühiskonna nõrgemate aitamist kui ka ettevõtjatele tegutsemis- ja hingamisruumi andmist, siis on naljakas vaadata, kuidas Kesk- ja Reformierakond eraldi ei suuda tekstis orienteeruda ning süüdistavad meid ühelt poolt vaat et kommunismis ja teiselt poolt ultraliberaalsuses.

Kuni nad pole ära otsustanud, kummad me siis täpselt oleme ning tegelevad paaniliselt välistamisega, võikski valija nende asemel pigem EKREt valida, sest Kesk- ja Reformierakonna eraldi valimisel puudub pärast meie programmiga tutvumist igasugune mõte.

Meie programmis on olemas absoluutselt kõik lahendused eesti inimeste elujärje parandamiseks, jõukuse suurendamiseks ning Eesti majanduse tõusule pööramiseks. Eesti riik on loodud nii selleks, et kaitsta eesti rahva, keele ja kultuuri säilimist üle aegade, kui ka selleks, et kõigile inimestele võimaldada väärikas ja inimväärne elu, ühiskonna kõige nõrgematest kuni ettevõtlike ja nutikamateni välja. Selle asemel, et joosta populistlike virvatulukeste järel, mida lubavad kartellierakonnad – tükike siit ja tükike sealt, nägemata  suurt pilti ning tahtmata teha muudatusi olemasolevas süsteemis, võiks valija eelistada tõeliselt läbimõeldud lühikest ja pikka plaani Eestile, mis on kirjas EKRE programmis.

Te võite kindlad olla, et kõigi kartellierakondade valimislubadused jäävad suuremas osas sahtlisse ja tehakse ära vaid tähtsusetud kosmeetilised muudatused. Ja sõit jätkub nagu enne – euroföderatsiooni ehitamine jätkub täistuuridel, jõustatakse lõplikult kooseluseadus, meid ujutatakse üle odava tööjõuga, raha raiskamine korruptiivsete toiduahelate ehitamisele ja bürokraatide armee ülalpidamisele jätkub, saavad alguse kohutavalt kulukad ja läbikukkumisele määratud suurprojektid nagu Rail Baltic ning elektrivõrgu energiaringlusest lahti ja Euroopasse ümberühendamine.

Selle asemel, et ükskord ometi kartulit süüa, närib eestlane ikka koori ja talle näidatakse järgmise nelja aasta pärast jälle telekast reklaami paremast tulevikust ja õiglasest riigist. Tegelikult ei muutu midagi.

Kui aga tahate tõelisi muutusi, siis valige EKRE, sest meie programm annab Eestile uue hingamise.

Helle-Moonika Helme
EKRE volikogu liige

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
60 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Aeg muutusteks
5 aastat tagasi

Ja valimegi EKRE! Haapsalus on läbi aegade valitsenud Ref ja Kesk, kas teil inimesed nendest oliharhidest, kes volikogus istuvad ja linnavalitsuses, juba siiber ei ole? Haapsalu on perfeeriaks muudetud ja nagu ülejäänud Eestist ära lõigatud, äkki muudaks midagi?

noh
5 aastat tagasi

Just nimelt, muutusi saab tuua esialgu vaid EKRE. Arvan ja loodan, et varsti hakkavad vaikselt vanad kalad ka mõningaid EKRE poolt seatud suuniseid oma ütlustesse sisse tooma. Aga esialgu tuleb anda EKRE-le võimalus.

Kaugelt
5 aastat tagasi

Naljanurk? EKRE? Hahahaaaa
Muutused kindlasti ongi head, kuid sõltub siiski mis suunas….

Bronto
5 aastat tagasi

Eesti200 tundub uusi tuuli toovat, vaatasin mingit debatti ja väga asjalik jutt oli Ei lubanud kõike suurendada ja parandada nagu teised erakonnad. Rääkisid nagu asjad on.

Lääne Elu
5 aastat tagasi

Ega EKREkandidaatidel iseenesest viga pole kõik tublid inimesed peale kandidaadi nr 66.

Üks küssa
5 aastat tagasi

Kui palju peast lolliks peab minema,
et minna ekret valima???

2. kodanik
5 aastat tagasi
Reply to  Üks küssa

Ja millise erakonna valimine näitab tohutut tarkust?

mõngel
5 aastat tagasi

Tubli EKRE!! Hääl tuleb teile, tahan näha muutusi, ning neid lubadusi, siiani on ainult kõik lubadusd peale valimisi teistel erakondadel paberihunti läinud, loodan väga et selle erakonnaga nii ei ole! Teised erakonnad on elutsenud ja rahva seljas tampinud juba kümneid aastaid ja ikka on kõik sama jama jutt valimiste eel nagu alati teeme kõik paremaks üheskoos hoiame eestit hahaha pole siin mingit vabadust kõik ettekirjutused mida EL päevavalgele toob võtab meie valitsus avasüli vastu, AITAB sellest pugemisest !!!!

ole rahulik
5 aastat tagasi
Reply to  mõngel

kui ka valimistel läheb hästi moodustatakse kellegagi koos valitsus ja siis on koalitsioonikokkulepped ja pikad vabandused ja kõik lubadused on unustatud = poliitiline prostitutsioon.

Triibik
5 aastat tagasi

Kui me ei taha,et Eesti muutuks Rootsiks,kus moslemid möllavad, pole meil peale Isamaa ja Ekre muud valikut.On hämmastav,kui kiiresti on reeturlik rändepakt,mille sotsid ja kesk läbi surusid, unustatud.Kui mõistus koju ei tule ja ikka sotse valitakse,on see Eesti riigi lõpp.Saate hulga maksutõuse ja uusi kaasmaalasi.

Jaan
5 aastat tagasi

Muutusi on vaja, sest praegune valitsus vajab väikest ehmatust. Ise EKRE seisukohti paljus asjus ei poolda, kuid usun, et teevad hea valimistulemuse.

Eesti Pank
5 aastat tagasi

Aastal 1999 oli Eesti kogu välisvõlg 2.8 miljardit 2018 oli see 19.5 miljardit – täiesti ilma EKREta

Mia
5 aastat tagasi
Reply to  Eesti Pank

Läksid luuletuste asemel muinasjutule üle või? Tubli!