Haapsalu kaugkütteettevõte sai uue omaniku

Lääne Elu

info@le.ee

Haapsalu katlamaja korsten. Foto: Eduard Laur
Haapsalu katlamaja korsten. Foto: Eduard Laur

Infrastruktuurifond European Diversified Infrastructure Fund II, mille varasid juhib First State Investments ostis 85-protsendilise osaluse energiakontsernis Utilitas, vahendas ERRi uudisteportaal. Utilitas pakub kaugkütteteenust ka Haapsalus.

Utilitase senised omanikud ja juhtkonna liikmed säilitavad ettevõttes kokku 15-protsendilise osaluse. Tehingu hinda osapooled esialgu ei avalikustanud.

Utilitas on Eesti suurim kaugkütteettevõte ning üks suuremaid taastuvenergia tootjaid. Ettevõte haldab 521 km ulatuses kaugküttetrasse ning ta varustab soojusega ligi 166 000 kodumajapidamist kaheksas Eesti linnas, kaasa arvatud Tallinnas.

Utilitase nõukogu esimees ja senine suuromanik Kristjan Rahu ütles, et ostjal on mitmeid investeeringuid Lääne- ja Põhja-Euroopas ning ligipääs rahvusvahelistele kapitaliturgudele.

“Utilitas on fondi esimene investeering Balti riikides ning seni ainus suure rahvusvahelise infrastruktuurifondi investeering siin piirkonnas. Ootame EDIF II ja First State’i tiimiga pikaajalist koostööd. Meie eesmärk on tagada, et Utilitas püsiks rohelise energia arendajana esirinnas,” märkis Rahu.

Utilitase kontserni kaugkütteettevõtete Utilitas Eesti AS ja Utilitas Tallinn AS ning koostootmisjaamade operaatori Utilitas Tallinna Elektrijaam OÜ juhtkondades muudatusi ei toimu.

Utilitase kontserni juhina jätkab Priit Koit ja nõukogu esimehena Kristjan Rahu.

Nõukogu täiendatakse kahe uue liikmega, kelleks on First State’i direktor Gregor Kurth ja sõltumatu liikmena Andreas Greim, kes on Dalkia Internationali, Areva ja Électricité de France’i kogemusega kaugkütte- ja energiasektori ekspert.

Tehingut finantseeris rahvusvaheline pankade sündikaat, kuhu kuulusid Skandinaviska Enskilda Banken ja Crédit Agricole Corporate and Investment Bank garanteerijatena ning HSH Nordbank.

Utilitase konsolideeritud müügitulu oli 2017. aastal 117 miljonit eurot ning varade maht 301 miljonit eurot.
kaugkütteettevõte Utilitas vahetas omanikku

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Normaalne omanik firmal
Normaalne omanik firmal

Utilitase grupis töötab 263 inimest, kellest igaüks saab peagi oma elu suurima preemia: kui maksud maha arvutada jääb neile kätte 30 000 eurot. Kristjan Rahu rõhutas, et preemia saavad kõik inimesed, sõltumata nende ametikohast või staažist. Boonusega võivad arvestada ka koondatud inimesed ja mingil põhjusel haiguse või vigastusega töölt eemale jääjad.

uudishimulik
uudishimulik

Lahe

wpDiscuz