Neeme Suur ja Kaido Sipelgas pürivad riigikogusse

Lääne Elu

info@le.ee

Neeme Suur. Foto: erakogu
Neeme Suur. Arvo Tarmula foto

Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa sotsid on kinnitanud oma valimisnimekirja riigikogu valimisteks. Nimekirja esinumbrid on Saaremaa vallavanem Madis Kallas, Hiiumaa vallavanem Reili Rand ja Lääne-Nigula vallavolikogu esimees Neeme Suur.

Nimekirja esinumbri Madis Kallase sõnul on Riigikogu valmisteks pandud kokku tugev nimekiri: „Meie nimekirjas on inimesed kohalikest omavalitsustest, kes tunnevad kohalikku olukorda kõige paremini ja on kursis sellega, mida tuleb riigi tasandil Eesti eri piirkondade edenemiseks teha. Meie meeskonnas on Saaremaa, Läänemaa ja Hiiumaa kohalikud inimesed, oma kodukoha patrioodid. Esindatud on mehed ja naised, noored, eakad ja keskealised – kokkuvõttes, tunne on tugev!”

Nimekirja teise numbrina kandideerib Reili Rand, Hiiumaa vallavanem ja haldusreformi eestvedaja Hiiumaal. Enne vallavanemaks saamist tegutses ta kaks aastat Hiiu vallavanemana.

Kolmandana kandideerib nimekirjas Lääne-Nigula vallavolikogu esimees Neeme Suur.

Suur on poliitikas osalenud juba 1993. aastast – Risti volikogu liikme, volikogu esimehe ja vallavanemana. Suur on kaks korda olnud Läänemaa maavanem ja olnud ka riigikogu liige.

Nimekirja neljandana kandideerib Kairit Lindmäe, kes on endine Saaremaa valla sotsiaalvaldkonna abivallavanem.

Viiendal kohal on nimekirjas Kaido Sipelgas, sotside linnapeakandidaat 2017. aasta kohalike omavalitsuste valimistel Haapsalus.

Kuuendana kandideerib nimekirjas Silvi Teesalu, Orissaare osavallakogu esimees ja aktiivne pensionär, kes seisab eakate huvide eest.

Seitsmendana on nimekirjas  Hergo Tasuja, Emmaste osavallavanem, kes enne omavalitsustööle suundumist tegutses õpetajana.

Nimekirja anrkumeheks on Heiki Hanso Saaremaalt, väikeettevõtja, kes on eelkõige kogunud tuntust Väikese väina heaolu eest seismisel ja kelle eestvedamisel valiti Euroopa aasta puu konkursi võitjaks Orissaare jalgpallistaadioni tamm.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nõvalt
5 aastat tagasi

Suur ja Lõhmus lammutavad kohapeal koolivõrku, mida nüüd siis riigikogus tegema hakatakse, kui sinna valitakse. Riigikokku on vaja ikka mõistusega inimesi.

Kägu
5 aastat tagasi

Kas see sell on sama Suur Ristilt, kes hulga maksumaksja raha tahtis mingite ulmeliste Läänemaa väravate peale Ristil raisata ?? Tänan,ei.Pealegi võiks isegi sotsid aru saada, et peale rändelepingu läbisurumist pole neil valimistele asja.

Valija
5 aastat tagasi

Tore uudis, maakonna keeras untsu, nüüd läheb endasugustega asju ajama. Hoidku jumal selle eest.

See
5 aastat tagasi
Reply to  Valija

on asja juures halb külg, et inimestel pole kriitikameelt, sest ega lammutajad pole ehitajad. Täna oleks vaja siiski veel ehitada.