Läänemaa koolikorvpallis võitsid kaksikduubli Oru kool ja Läänemaa ühisgümnaasium

Läänemaa KSL meistrid on: Eliis-Maria Koit, Kirke Triin Lembinen, Maria Palk, Karolin Kängsepp, Karmel Lääts, Riin Rosenberg, Cärolin Grahv, Liisi Kajo, Liisi Suitsberg, õpetaja Leelo Paju. Foto: Erkki Lass
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4
Läänemaa KSL meistrid on: Eliis-Maria Koit, Kirke Triin Lembinen, Maria Palk, Karolin Kängsepp, Karmel Lääts, Riin Rosenberg, Cärolin Grahv, Liisi Kajo, Liisi Suitsberg, õpetaja Leelo Paju. Foto: Erkki Lass

Selle õppeaasta esimesed korvpalli meistrivõistlused Läänemaa koolidele on peetud.

Kokku on nii põhikoolide, kui gümnaasiumide tütarlaste ja poeglaste turniiridest osa võtnud 16 võistkonda. Palliplatsil on oma kooliau käinud kaitsmas rohlkem kui 120 õpilast. Kui siia juurde mõelda veel detsembri alguses peetav 4-5.klasside turniir, siis kokku võiks korvpallivõistlustel osalejaid arvestada julgelt 150 lapsega.

Esimesena panid palli sellel õppeaastal mängu gümnaasiumisportlased.

See, et ka neiud tunnevad mõne aasta pärast oma 130. sünnipäeva tähistava pallimängu vastu huvi, näitasid ägedad lahingud palliplatsil. Õpetaja Leelo Paju kaks naiskonda Läänemaa ühisgümnaasiumist (LÜG) võttis küll kaksikvõidu, kuid Noarootsi gümnaasiumi korvpallineiud õpetaja Kaili Lehe juhedamisel võitlesid näiteks LÜG II naiskonna vastu hõbemedali eest viimaste sekunditeni. 

Lõppjärjestus seega LÜG I, LÜG II, Noarootsi gümnaasium.

Läänemaa KSL meistrid on: Eliis-Maria Koit, Kirke Triin Lembinen, Maria Palk, Karolin Kängsepp, Karmel Lääts, Riin Rosenberg, Cärolin Grahv, Liisi Kajo, Liisi Suitsberg, Õpetaja Leelo Paju.

Noormeeste turniirist võttis osa neli võistkonda. 

Kui LÜGi I võistkond ja Haapsalu kutsehariduskeskus olid jagu saanud mõlemad nii Noarootsi gümnaasiumist, kui LÜGi II võistkonnast, siis omavaheline mäng oli tõeline maiuspala. Üsna korvidevaeses kohtumises suutsid LÜGi I võistkonna korvpallurid lõpuks pingelises kohtumises kolme silmaga peale jääda, võit 16:13 tõi Läänemaa KSL meistritiitli. 

Õpetaja Aavo Tomingase juhendatavasse meeskonda kuulusid: Raul Paju, Jarmo Lempe, Gregor Uustalu, Ago Martin Mäesalu, Hain Hansman, Karl Ruuben Kauksi. Foto: Errkki Lass

Õpetaja Aavo Tomingase juhendatavasse meeskonda kuulusid: Raul Paju, Jarmo Lempe, Gregor Uustalu, Ago Martin Mäesalu, Hain Hansman, Karl Ruuben Kauksi. 

Järgnesid Haapsalu KHK (õpetaja Meelis Ehanurm), Noarootsi gümnaasium (õpetaja Silver Schönberg) ja LÜG II (õpetaja Aavo Tomingas). Seega kaks karikavõitu samasse kooli.

Noored korvpallurid 7.–9.-klassini selgitasid paremad koolid viie poiste ja nelja tüdrukute võistkonna hulgast.

Ka tütarlaste turniiril tuli medalite eest panna kõik oma oskused mängud. Kõik tüdrukud mängisid ka väga hästi. Siin tegid väga hea turniiri maakoolid, jättes Haapsalu põhikooli (õpetaja Brit Ojamu) neljandaks. 

Läänemaa KSL meistrimedalid said kaela Oru kooli korvpallitüdrukud (õpetaja Renno Silde). Nemad võitsid kõik oma vastased suure ülekaaluga. Noarootsi koolile (õpetaja Kaili Leht) kuulusid pronksmedalid, kes viie punktiga, 7:12, kaotasid Ridala põhikoolile (õpetaja Pille Raudsepp) korvpallurid.

Oru kooliga tulid Läänemaa KSL meistriteks: Luise Türnpuu, Rebeka Villakov, Briti Elise Jõpiselg, Mia Mai Muru, Johanna Loorens, Triin Kahn, Lisete Lääts, Maria Seppi, Elise Pihlakas. Foto: Erkki Lass

Oru kooliga tulid Läänemaa KSL meistriteks: Luise Türnpuu, Rebeka Villakov, Briti Elise Jõpiselg, Mia Mai Muru, Johanna Loorens, Triin Kahn, Lisete Lääts, Maria Seppi, Elise Pihlakas.

Ka poeglaste turniiri esikoht kuulus Oru koolile. 

Pallimängudes on üsna haruldane ühe kooli, nii tütarlaste, kui poeglaste võidud.  Sellel aastal aga suutsid seda nii Oru kool põhikooli, kui Läänemaa ühisgümnaasium gümnaasiumiastmes.

Renno Silde juhendatavad Oru kooli korvpallurid võtsid neli võitu, nii palju, kui võtta andis. Kõige rohkem nähti vaeva Noarootsi kooli (õpetaja Silver Schönberg) alistamisega, neile ka teine koht. Kolmas oli Haapsalu põhikool (õpetaja Erkki Lass). Järgnesid Ridala põhikool (õpetaja Pille Raudsepp) ja Taebla kool (õpetaja Enn Kerge).

Oru poisid: Robin Rohilaid, Markkus Kõre, Aimar Ormus, Markus Laksberg, Risto Ollema, Roger Rohilaid, Marek Rakul, Romek Heinmann, Sven Passer. Foto: Erkki Lass

Läänemaa KSL meistritiitli teenisid: Robin Rohilaid, Markkus Kõre, Aimar Ormus, Markus Laksberg, Risto Ollema, Roger Rohilaid, Marek Rakul, Romek Heinmann, Sven Passer.

Detsembrikuu neljandal päeval selgitavad parimad 4.-5.-klasside korvpallilapsed.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments