Bussifirma selgitused Ene Pajula kaebusele

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Väike roheline buss. Foto: Arvo Tarmula

Ene Pajula ei ole enne artikli avaldamist ajalehes Lääne Elu pöördunud oma murega Pärnu-Haapsalu liini teenindaja M.K.Reis-X poole. Seetõttu peame vajalikuks selgitada ajalehes Lääne Elu 15.11.2018  avaldatud Ene Pajula artiklis „Liikumine on naise ilu pant“esitatud väiteid.

1. 12.2017 kehtiva sõiduplaani järgi jõuab kaugliini nr.321 Pärnu-Haapsalu buss Haapsalu bussijaama kell 18.14. Pühapäeval, 11.11.2018, jõudis liini nr.321 buss Haapsalu bussijaama kell 18.18. Seega buss ei jõudnud lõpp-peatusesse veerand tundi varem, vaid hilines 4 minutit. Sõiduplaanijärgselt Haapsalust-Pärnusse sõitval bussil on peatus Haapsalu bussijaam ja järgmine peatus Uuemõisa.

Tallinna maantee rekonstrueerimistööde tõttu on Haapsalu linnas bussiliiklus 2. oktoobrist alates ümbersuunatud: Niine peatus on viidud Niine ja Jalaka tänava ristmikule Jalaka tänava äärde, Tamme peatus on viidud Kastani kaupluse peatusesse, Vahtra peatusse rekonstrueerimistööde ajal ei sõideta. Lähimad peatused on Kastani kauplus ja Randsalu.

Info bussiliikluse ümbersuunamise kohta on ajalehes Lääne Eluavaldatud 1.10.2018.

Samuti on info liini nr.321 Pärnu-Haapsalu ümbersuunamise kohta avaldatud ka maanteeameti portaalis www.peatus.ee.

Kõik bussijuhid annavad reisija soovil lisainformatsiooni liini sõiduplaani, s.h. peatuste, kohta.

Liini teenindavas bussis on  paigaldatud stopnupud, millele vajutades saab reisija anda bussijuhile märku, et soovib järgmises peatuses väljuda.

Hardo Tamme

M.K.Reis-X regiooni juht

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Kersti Brant
5 aastat tagasi

Loodan, et see kommentaar jõuab Hardo Tamme ja miks mitte ka bussijuhtideni ! Teoorias on kõik ilus … Aga aastate jooksul on teatud bussi “omavad” bussijuhid valinud töökoha “oma võimu” näitamiseks !? Mitmel erineval moel, sõitjad tunnevad neid ja astuvad-istuvad alandlikult, peaasi, et riielda saamata koju jõuaks … Konkreetselt bussiliin Uuemõisa poole (viimane 2 nädalat), nt 20.30 väljumisajaga, mitu erinevat õhtut. Bussijuhid JU teavad, et uus peatus on Niine ja Jalaka tänava nurgal ja ometi sõidetakse sujuvalt peatuses ootajatest mööda. Viimastel veab kui keegi bussis sõitjatest kisab üle bussi, et inimesed peatuse. Millist nuppu nad vajutama peaks !? Miks üldse… Loe rohkem »