Ratase kohtumine koalitsioonipartneritega lõppes tulemusteta

Lääne Elu

info@le.ee

Jüri Ratas Foto: Arvo Tarmula
Jüri Ratas Foto: Arvo Tarmula

Peaminister Jüri Ratas kutsus pühapäeval kella 16-ks koalitsioonipartnerid Jevgeni Ossinovski ja Helir-Valdor Seederi Stenbocki majja, et arutada valitsuse edasist tööd – neli tundi kestnud kohtumine lõppes tulemusteta, kirjutab Postimees.

Pärast kella 20 paiku lõppenud kohtumist ütles peaminister Jüri Ratas ajakirjanikele, et arutelu koalitsioonipartnerite vahel jätkub esmaspäeval. Ta ütles, et endiselt loodetakse jõuda üksmeelele.

Seeder kordas jätkuvalt, et Eesti ei peaks rändeleppega liituma. Ossinovski aga ei kinnitanud, et Reinsalu väljavahetamine endiselt kavas on. Enne kohtumist olid nii Ossinovski kui ka Seeder valitsuse jätkamise osas positiivselt meelestatud.

Erimeelsused ÜRO ränderaamistiku üle on viinud valitsuse kriisi. Kuigi 22. märtsil toetas valitsus ühiselt välisministri esitatud seisukohti ränderaamistiku osas, siis novembri alguses selgus, et raamistiku sisu oli jäänud siiski arusaamatuks ning koalitsiooni kuuluv Isamaa otsustas kategooriliselt raamistikku mitte toetada.

Neljapäevasel istungil tutvustas Sven Mikser valitsuse istungil taas ränderaamistikku, kuid Isamaa ja eriti häälekalt justiitsminister Urmas Reinsalu jäid endiselt täielikult eriarvamusele. Reedel nõudis SDE juht Jevgeni Ossinovski Urmas Reinsalu väljavahetamist.

Reinsalu ministrikohast loobuda ei plaani, samuti on Isamaa juht Helir-Valdor Seeder väljendanud, et Reinsalu siiski peaks ministriks jääma.

Kui peaminister Jüri Ratasel koalitsioonipartnerite vahelist tüli lahendada ei õnnestu, tuleb jätkata vähemusvalitsusega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
rumal eesti
5 aastat tagasi

Ratase kohtumine koalitsioonipartneritega lõppes tulemusteta. Ratas võib siin kohtuda või mitte kohtuda. Näha on, et otsused selles valitsus teeb oss. Alkoholiotsustest jääb meile veel väheseks, anname ikka veel sellele mehele paikapanevaid õigusi.

Tont
5 aastat tagasi

Siiani arvasin, et ainult Ekre on mõistuse juures ja igasugu paberitele käsukorras alla ei kirjuta. Nüüd vähemalt hr. Reinsalu näitas, et hoolib Eesti suveräänsusest ja pole mingi refi või sotside puudel. Minu sügav austus talle ! Kindlasti toob see Isamaale palju hääli juurde. Aga miks hr. Sardell (Paet) iga hinna eest oma rahva vastu on ja rändelepet läbi suruda püüab ? Minu arvates on saadaval paarkümmend kõrgepalgalist ametnikukohta ÜRO Julgeolekunõukogus, kuhu EEsti iga hinna eest ajutiseks liikmeks tahab saada.

To Tont
5 aastat tagasi
Reply to  Tont

Kas tõesti väärib sügavat austust pesuehtne populist, kes on lõpuks aru saanud, et oma erakonna pumba juures hoidmiseks tuleb lubada ükskõik mida. Isamaa on surnud, üritagu Reinsalu ja Seeder mida iganes. Julgeolekunõukogu keissiga olen nõus – see on meiesuguse kääbuse jaoks täiesti jabur. Ränderaamistik seevastu on pigem midagi käitumisjuhendi või eetikakoodeksi laadset. Miks sellega ei tohiks liituda? Kuhu suveräänsus kaob? Kas oled ka Riigikogu eetikakoodeksi vastu?

Tulemusteta?
5 aastat tagasi

Et ei õnnestunud Reinsalust “jaa” välja peksta? Aga võib-olla “Ei” ongi see tulemus, mida ametlikult levitama peaks, kuna selline on olukord?

2. kodanik
5 aastat tagasi

Miks tulemusteta? Lepiti ju kokku, et kohtutakse homme jälle. Üks olulisemaid saavutusi selle seltskonna ajaloos. Ahjaa, vabandust! Mingid mõnisada miljonit raha otsustasid nad ka kunagi Lätile kinkida…..

vot siis
5 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

mul on hästi meeles Taavi Rõivase kommentaar,( kui ref. oli juba minema löödud,) kuidas ta hoiatas Ratast lugupidavas toonis salakavala Ossi eest-ole temaga valvas ja ettevaatlik. Ongi käes see koht.