Facebook blokeeris kuuks ajaks Mart Saarso konto

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

FB blokeeris EKRE nimekirjas Hiiu-, Saare- ja Läänemaal riigikokku pürgiva Mart Saarso konto. Repro Meie Maast Urmas Lauri
FB blokeeris EKRE nimekirjas Hiiu-, Saare- ja Läänemaal riigikokku pürgiva Mart Saarso konto. Repro Meie Maast Urmas Lauri

Facebook kustutas EKRE nimekirjas Hiiu-, Saare- ja Läänemaal riigikokku pürgiva Mart Saarso postituse ja blokeeris tema konto kuuks ajaks, vahendas Saaremaa päevaleht Meie Maa.

Põhjuseks sai Saarso tema jõuliselt kriitiline postitus Delfi uudise kohta, mis käsitles ettrvõtjatest abielupaari Mart Haberi ja Taivo Pilleri lapsevanemaks saamist.

“Kaks samasoolist inimest ei saa Eesti seaduste järgi olla abielupaar ega ole neil võimalik ka omavahel lapsi saada. Ning sõna “pederast”, mida postituses kasutasin, on õigekeelususe sõnaraamatus täiesti olemas,” lausus Saarso.

Saarso on ka varem homoteemaliste sissekannete tõttu Facebookilt keelde saanud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Arvos
5 aastat tagasi

Mitte midagi ei teinud mees valesti! Asju tuleb nimetada nende õigete nimedega.

uskmatu-toomas
5 aastat tagasi

Kuigi väljendustega täielikult ei nõustu siis ega midagi Ta valesti ka ei öelnud.Väljend said lapse on väärakas,õigem oleks soetasid !

ghgh
5 aastat tagasi

Need postitused k6lavad silmakirjalikult mehe poolt kes kannab rõngast paremas kõrvas

Mati Põdra
5 aastat tagasi

Võiks aru saada, et FB positusi ei kustutata ja blokke ei panda pelgalt sellel põhjusel, et seal on kasutatud sõnu “neeger”, “pederast”, “kaltsupea” ja nii edasi.

Kui Saarso oleks rahulikult ja argumenteeritult piirdunud sellesama lausega, mis LE uudisnupukeses ära toodud, poleks tema konto kallale läinud keegi.

Aga olen enam kui kindel, et selles postituses oli väga lopsakat keelekasutust, midagi palju jõulisemat kui “peded kappi tagasi”.

Tuntud inimesed, seda enam poliitikasse pürgijad, võiks enne millegi avalikkuse ette laskmist selle paar korda kuivalt läbi rääkida/kirjutada. Kehtib kõikide, kaugeltki mitte ainult EKRE kohta.

Arvos
5 aastat tagasi
Reply to  Mati Põdra

Tulebki väärarusaamad kapistada.

Zanders
5 aastat tagasi

Facebooki omanik ju juut ja pederast

Mati Põdra
5 aastat tagasi
Reply to  Zanders

Kas Te olete tõesti nii naiivik, et arvate, nagu oleks Zuckerberg isiklikult lugenud, kustutanud ja blokkinud?

Kodanik
5 aastat tagasi
Reply to  Mati Põdra

Iga facebooki kasutaja saab teavitada facebooki igast postitusest või kontost mis talle ei meeldi.