5

Läänemaa vallavanemad kirjutavad ministrile protestikirja

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus. Foto: Urmas Lauri
Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus. Foto: Urmas Lauri

Läänemaa omavalitsusjuhid saadavad ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammistile kirja, protestimaks selle vastu, et Läänemaa jääb riigi toel väljaehitatavast kiirest internetist sisuliselt ilma.  

Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus ütles, et lisaks Haapsalu linnapeale Urmas Suklesele ühineb ministrile saadetava pöördumisega ka Lääneranna vald, kus elektri jaotusvõrk kuulub samuti Imatrale.

„Kõikides maakondades on võrk, aga meil sisuliselt ei ole,” ütles Lõhmus. „Kui Eesti vabariigis üldse mingi regionaalpoliitika on, siis nii see küll minna ei saa,” lisas Lõhmus.

Kolmapäeval sai portaali Geenius kaudu teavaks, et Elektrilevi ehitab riigi toel ülikiire internetiühenduse ainult 48 Läänemaa majapidamisele, kuigi soovi on selleks avaldanud 1937 majapidamist, nendest 1290 Lääne-Nigula vallast.

Ülikiire interneti ehitab välja riigihanke võitnud Elektrilevi, kes saab selleks riigilt 20 miljonit eurot. Võrk ehitatakse välja viie aastaga. Majapidamiste omaosalus on 200 eurot, ülejäänud kulu katab riik või Elektrilevi.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
eksole
eksole

hea teada, et ka juhtidele näidatakse hambaid, muidu vastupidi

uskmatu-toomas
uskmatu-toomas

Kirja kirjutamisest on isegi kuulus maal kuidas Zaporožje kasakad …. .

Kiitkem
Kiitkem

Maavanemat, seal kus Suur toimetab, seal asi mädaneb, tahtsime parimat, välja kukkus ikka…….. nagu alati.

olen juba puu otsas...
olen juba puu otsas...

Küllap see on Urve Palo pärand. Täname prouat ikka ja jälle! Meil käib asi ju nii, et “mina pole enam minister, mina ei tea midagi”.

pr Palo
pr Palo

on-oli sots- Neeme Suur on sots. Milline partei on võimul Haapsalus, milline L- nigulas. Miks peaks keegi Tallinnas kohalikkusid kodumurusid toetama? Kodumurude rolliks jääbki palvekirju pealinna läkitada, seda enam, kui neil puuduvad eesotsas tegijad mehed- naised ehk karismaatilised liidrid.

wpDiscuz