Haapsalu raekoja pargis süttis 173 mälestusküünalt

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Küünalde süütamist oli vaatama tulnud ka pisut publikut. Foto Arvo Tarmula

Tänasel hingedepäeval süütasid kodutütred Haapsalu raekoja pargis 173 küünalt nende inimeste mälestuseks, kes suridmullu Läänemaal südame-veresoonkonnahaigustesse.

Ettevõtmise korraldas haigekassa. Kodutütred asetasid põlevad küünlad südamekujuliselt pargimurule.

Kõnesid ei peetud, vaid väikesearvuline publik jälgis vaikides küünalde põlemist. Oma küünlad võisid lisada ka need, kes mullu oma lähedase mõne südamehaiguse tõttu kaotasid. Oli neid, kes seda võimalust kasutasid.

Üle Eesti süüdati eile kell 16 kokku 8005 küünlat, mida on sama palju kui elanikke Eestimaa südames Paides. Haigekassa andmetel sureb südamehaigustesse kaks Eestis korda rohkem inimesi kui vähki ja sada korda rohkem, kui hukkub liiklusõnnetustes.

Fotod Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments