Vanal kalmistul tuleb hingedepäeva jalutuskäik

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Hingedepäeva jalutuskäik Haapsalu vanal kalmistul. Foto: Kaire Reiljan
Hingedepäeva jalutuskäik Haapsalu vanal kalmistul. Foto: Kaire Reiljan

Neljapäeva õhtul kl 18 saab koos ajaloolase Ülla Parasega jalutada Haapsalu vanal kalmistul ja kuulata lugusid põnevatest inimestest, kes kalmistule maetud. „Eks me käime läbi olulisemate inimeste hauad ja räägin neist, kelle hauale küünlad paneme,” ütles Paras. „Hunniused, Ernst Enno, Büllid, Jaani kogudusele olulised tegelased, näiteks ainuke vanale kalmistule maetud kirikuõpetaja Constantin Immanuel Hoerschelmann,” loetles Paras.

Kuigi hingedepäeva ringkäiku korraldab EELK Püha Johannese kogudus, asetatakse küünlad ka nende Haapsalu jaoks oluliste inimeste kalmudele, kes on maetud vana kalmistu õigeusu ossa. Paras tõi näiteks Jaan Poska ristiisa Nikolai Poletajevi.

Hingedepäeva ringkäikust, mille käigus asetatakse Haapsalu või Jaani koguduse ajaloos oluliste inimeste kalmudele küünlad, on saanud iga-aastane traditsioon.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jette
5 kuud tagasi

Põnev, põnev!

mis
5 kuud tagasi

pilet maksab