Lugeja küsib: mida teha, kui kolleeg tuleb haigena tööle?

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Mida teha, kui kolleeg tuleb tõbisena tööle ja nakatab teisi? Ise ütleb, et on juba peaaegu terve.

Töötervishoiu ja tööohutuse seaduse põhimõtete kohaselt on tööandjal kohustus tagada töötajatele ohutu töökeskkond. Tööandja ja töötajad on kohustatud ohutu töökeskkonna nimel tegema koostööd. Seega, kui tööandja on kindel, et käesoleval juhul on ohuallikaks konkreetne töötaja, on tööandjal õigus võtta kasutusele meetmeid see oht töökohalt kõrvaldada.

Kuivõrd tööandja ei ole pädev töötaja terviseseisundit hindama, soovitame töötajaga pidada läbirääkimisi, tuua välja ohukohad ja saavutada kokkulepe töötaja töölt kõrvaldamiseks või arsti juurde saatmiseks.

Töötaja tervislikku seisundit hindab arst ning arst väljastab töötajale vajadusel ka töövõimetuslehe, kui töötaja oma terviseseisundi tõttu ei saa tööülesandeid edaspidi täita.

Kui töötajal on palavik, köha, nohu ja üldine halb enesetunne, siis tuleb ühendust võtta oma perearstiga, rääkida sümptomitest ning perearst langetab otsuse töövõimetuslehe suhtes.

Vladimir Logatšev

tööinspektsiooni juhtiv nõustamisjurist

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mina
5 kuud tagasi

Kes see lugeja küll on kes siin aeg-ajalt rumalaid küsimusi esitab.

Jette
5 kuud tagasi
Reply to  mina

Pole aimugi!

Ikka tööle!
5 kuud tagasi

Koguaeg haigena tööl käinud. Juba 40 aastat. Ellu jäänud. Jalad kannavad, rohud sisse ja tipa-tapa tööle. Isegi eu ole mõelnud sellepeale, milleks mitte minna??
Elus. Pole ära surnud siiani.
Haigusraha ju olematu, et lehel olla. Milleks!

Kes keelab ori olla!
5 kuud tagasi
Reply to  Ikka tööle!

Kui ennast niigi palju ei väärtusta, et haigena kodus olla, siis orja peremeest kasvõi käpuli surres.

Ploodu
5 kuud tagasi

MIne ise koju… kui oled veel terve!!

kohale
5 kuud tagasi

tuleb kutsuda dialoogi politsei, parem veel , kui ka märulipolitsei

IRW
5 kuud tagasi

Esimest korda matiga nõus – see kajakese plaan läheb kallimaks maksma , võinuks ikka vana korda edasi pidada , no aga eks reha otsa koperdamine ongi kajakese stiil

Mati Põdra
5 kuud tagasi

Seda nõustamisjuristi juttu teavad niigi kõik. Aga vastatud pole peamisele küsimusele: MIKS inimesed üldse haigena tööle kipuvad?

Tegelikult teavad ka selle küsimuse vastust peaaegu kõik.