Reedel süüdatakse Haapsalus 173 küünalt südamehaiguste tõttu lahkunutele

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Hingedepäeval, 2. novembril kell 16 süüdatakse Haapsalus, Raekoja pargis 173 küünalt möödunud aastal Lääne maakonnas südame-veresoonkonna haiguste tõttu lahkunud inimeste mälestuseks.

Haigekassa eestvedamisel süüdatakse küünlad kõigis maakonnakeskustes – üle Eesti kokku 8005 küünalt.

“Eelmisel aastal suri südamehaiguste tõttu pea sama palju inimesi kui on elanikke Eestimaa südames, Paides,” ütles haigekassa juht Rain Laane. “Linnatäis inimesi on ohtlikult palju. Südamehaiguste raviks kulub aastas ligi 100 miljonit eurot meie kõigi ühist raha, aga jätkuvalt pole tekkinud arusaamist, et tervis on eelkõige igaühe enda, mitte arsti või saatuse kätes. Nii eesti mees kui ka eesti naine usub, et on tugev nagu kadakas, täiesti kuulikindel, kõigele immuunne. Nii juhtubki, et istuv eluviis, tubakas, alkohol, ühekülgne toit, ületöötamine ja muretsemine viivad inimesed liiga vara surnuaeda. Kolmandik haigusjuhtudest oleksid ennetatavad ja see on puhtalt otsustamise küsimus: kas ma tahan elada tervena 100-aastaseks?”.

Küünlad süüdatakse kodutütarde ja teiste vabatahtlike abiga kell 16. Kõik soovijad võivad tulla kohale mälestama, pildistama ja küünlaid süütama. Eesti Haigekassa poolt korraldatava aktsiooni eesmärk on pöörata tähelepanu südamehaiguste ennetamise olulisusele, aga küünlaid võib süüdata kõigi lahkunute meenutamiseks ja mälestamiseks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
keelatud ka pole
5 aastat tagasi

Hingedepäeva küünal süüdatakse ikka koduaknal. Isegi mitte surnuaial, rääkimata siis veel pargis või muuseumi ukse taga.

Zanders
5 aastat tagasi

Jaa veel et…
Sellepärst sureb niipalju inimesi aastas,et nn.perearstid ei tea tihtipeale kus põhi või ĺõuna…
Rääkimata muust aga ..Karmen Joller sai aasta arsti tiitli…
Jumal kaitsku Eestimaad…0

Zanders
5 aastat tagasi

Täielik ulmejutt juuuuu…
Enda isiklik treener,kes suri ishheemia tõppe.
Ei suitsetanud ega joonud…
46?..?