Läänemaal on 80 protsenti haridusasutuste töötajatest vaktsineeritud

BNS

Kullamaa perearst Hiie Tiisler vaktsineeris kevadel õpetaja Pille Noole. Foto: Urmas Lauri
Kullamaa perearst Hiie Tiisler vaktsineeris kevadel õpetaja Pille Noole. Foto: Urmas Lauri

Haigekassa andmetel on COVID-19 vastu vähemalt ühe doosiga vaktsineeritud 72 protsenti üle Eesti haridusasutuste töötajatest ning kõige kõrgem on rakenduskõrgkoolide ja ülikoolide töötajate vaktsineerituse protsent, mõnevõrra vähem vaktsineerituid on koolieelsete lasteasutuste personali hulgas.

Haridus- ja teadusminister Liina Kersna rõhutas, et mida rohkem on koolipere hulgas vaktsineerituid, seda kindlamalt saame hoida koolid järgmisel õppeaastal avatuna. “Meil on juba üle 70 sellise haridusasutuse, kus rohkem kui 90 protsenti koolitöötajatest on vaktsineeritud,“ ütles Kersna. “Loodan, et koostöös haigekassaga saame pakkuda vaktsineerimiseks paindlikke võimalusi veel vaktsineerimata haridustöötajatele.”

Arvesse tuleb võtta, et ülevaates ei kajastu läbipõdenute andmed. Lisaks vaktsineeritutele võib asutustes olla ka märkimisväärne hulk neid, kes on koroonaviirusest põhjustatud haiguse hiljuti läbi põdenud.

Läbipõdenutel on oluline meeles pidada, et ka nemad vajavad kaitseks ühte vaktsiinisüsti, mis tuleks teha kuus kuud pärast põdemist.

Haigekassa andmetel oli 26. juuli seisuga kõigi haridusasutuste personalist vaktsineerituid 72 protsenti. Kõrgeim oli vaktsineerituse määr kõrgkoolides – 83 protsenti, põhikoolide või gümnaasiumide töötajatest oli vaktsineeritud 75 protsenti, haridusasutustes, kus koos tegutsevad koolieelne lasteasutus ja üldhariduskool oli vaktsineerituid 74 protsenti ja kutseõppeasutustes 61 protsenti. Koolieelsete lasteasutuste personalist oli vaktsineeritud 61 protsenti.

Maakondlikult on kõige kõrgem vaktsineerituse protsent Hiiumaa (84 protsenti) ja Tartumaa (82 protsenti) haridusasutuste töötajate seas. 80 protsenti haridusasutuste töötajatest on vaktsineeritud Jõgeva- ja Läänemaal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kaja.
2 aastat tagasi

Ammu juba unustatud lugu. Saba ja sarvi pole ka kasvanud. Varsti aasta möödas. Mis edasi saab? Keegi mitte midagi ei tea, ei räägita. Kas veel vaja süstida kunagi, kunas, millal…….jne

Nojaa
2 aastat tagasi
Reply to  Kaja.

Iga poole aasta tagant väidetavalt. Iga süstiga tekivad uued tüved ja siis nii edasi jne. Istume süstla otsas nagu narkomaanid. Moderna kasum oli üle miljardi kui ma ei eksi.

Tjah
2 aastat tagasi
Reply to  Nojaa

Järjekordne algharidusega viroloog on rääkinud.

Nojaa
2 aastat tagasi
Reply to  Tjah

Hmm huvitav, kuidas te mu haridustaset teate? Või tahtsite lihtsalt halvasti ja mõnitavalt kirjutada!? Inimene esitas küsimuse ja mina vastasin, pealegi pole see minu vaid ERR i vahendatud teade. Väljamõeldistega ma ei tegele.