Haapsalu volikogu annab metsaomanikele järele

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Palgikoorem. Foto: Andrus Karnau
Paberipuit sadamas. Foto: Andrus Karnau

Haapsalu volikogu muudab reedel endise Ridala valla üldplaneeringut nii, et selles pole enam lageraie keeldu linna ümbritsevates metsades.

Tänavu juunis otsustas Haapsalu volikogu, et üldplaneerngusse tuleb üheselt arusaadavalt kirjutada lageraie keeld. Seni oli üldplaneeringus kirjas, et lageraiet tohib teha äärmisel vajadusel. Keskkonnaameti meelest polnud äärmise vajaduse nõue piisavalt selge keeld.

RMK, erametsaliit ja metsaomanik Ülo Tamman vaidlustasid linnavolikogu otsuse ning ähvardasid linna ka kohtuga. Reedel teeb volikogu otsuse, et rahuldab vaided.

RMK esitas Haapsalu volikogule vastutasuks järgmise kümne aasta metsaraiumise kava.

RMK-le kuulub Haapsalu ümbruses kokku 429 ha metsa, millest RMK tahab 2020–2030 lageraiega maha võtta 58 ha. „Oleme lubanud, et raiume riigimetsa selle kava järgi. Tuleval ja ületuleval aastal raiet ei tehta,” ütles RMK peametsaülem Andres Sepp.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
küsimus
3 aastat tagasi

täna otsustame nii, homme nagu. Nii kuidas surve parasjagu tugevam on. See, kas otsus ka teaduspõhine oleks, see pole vist volikogul pähegi tulnud. teadus-mis asi see veel on? Nuputamist nutikaile- mida antud kontekstis küll teadus võiks öelda.