Orienteerumise meistrivõistlustel startis 37 sportlast

Lääne Elu

info@le.ee

Tublimad orienteerujad said tunnustuse. Erakogu
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 15
Tublimad orienteerujad said tunnustuse. Erakogu

Pühapäeval peeti orienteerumise Läänemaa meistrivõistlusi Pullapääl endise raketibaasi territooriumil ja selle ümbruses.

Kohalikel orienteerumise meistrivõistlustel osales 37 inimest 12 vanuseklassis.

Võistlusklassid M-21 ja M-40 võtsid mõõtu 7,7 km km pikkusel rajal, N-21, N-40, M-60 läbisid 5,6 km raja ning MN-14, MN-16 ja N-60 läbisid 2,3 km pikkuse raja.

M-14 klassi esimese koha sai Kaur Nellis ajaga üks tund, kuus minutit ja 39 sekundit. Teise koha sai Simo Linno, temal kulus raja läbimiseks 36 minutit ja 33 sekundit rohkem aega. Kolmandale kohale tuli Tormi Ulm, kes läbis raja esikohast 39 minutit ja 59 sekundit kauem.

N-14 klassis jooksis esimesele kohale Karen Loorens 36 minuti ja 48 sekundiga, teisele kohale Laura Ulm, kellel kulus raja läbimiseks aega viis minutit ja kuus sekundit rohkem. Kolmandale kohale Miia Ulm +68:49.

Nii M-14 kui ka N-14 klassis oli üks võistleja. Claudia Birk läbis raja ajaga 42 minutit ja  15 sekundit ning sama vanusklassi poiste arvestuses jooksis Eric Richard Kogerman ajale tund, 14 minutit ja 43 sekundit.

M-21 võistlusklassis pälviti meistritiitliga seekord Jaan Kostjukov kelle aeg oli tund, 10 minutit ja 12 sekundit.  Teisele kohale tulnud Renno Nellisel kulus raja läbimiseks 3 minutit ja 13 sekundit enam aega, kolmandale kohale tulnud Neeme Kalda kaotas esikohale 11 minuti ja 18 sekundiga.

N-21 võistlusklassis saavutas meistritiitli Jaanika Paalmäe ajaga 1.04.15 ja teise koha pälvis Kaja Loorens, kel kulus 28 minutit ja 47 sekundit rohkem aega.

M-40 klassis tuli esimesele kohale Ain Fjodorov ajaga 1.07.48, teisele kohale Meelis Merenäkk, kel kulus 8 minutit ja 23 sekundit enam aega ning kolmanda koha pälvis Tarvi Viik, kes läbis rada 20 minutit ja 14 sekundit kauem kui esikohale tulnu.

N-40 klassis saavutas tasavägises jooksus esimese koha Marika Meister ajaga tund, 16 minutit ja 46 sekundit, teise koha sai Ivi Õunapuu, kel kulus 45 sekundit enam aega ja kolmandale kohale tuli Anu Poopuu.

M-60 klassis saavutas esimese koha Rein Hanstein ajaga 58minutit ja  10 sekundit, teise koha sai Toivo Birk, kes kaotas esikohale 6 minuti ja 9 sekundiga. Kolmanda koha pälvis Mati Kallemets kolmanda koha, kes kaotas esikohale 19 minuti ja 21 sekundiga.

N-60 klassis oli jällegi ainult üks võistleja, Helle Rennu, kes läbis raja ajaga 34 minutit ja 8 sekundit.

Võiks öelda, et sellel aastal oli üllatavamaid maastikke. Kui esialgu võis kaardilt jääda mulje, et rajad on kuivad, siis tegelikkuses tuli mitmes kohas karastavas vees suplemas käia, sest viimaste nädalate suurvihmad olid metsad üsna märjaks muutnud. Lisaks vahelduvale pinnasele, pakkus põnevust maha jäätud kunagine raketibaas, Pullapää pank ning merevaated. Kui eelmisel aastal kiideti radade lihtsust, siis tänavu nuputati metsas kauem.

Hoolimata ootamatustest olid võistlejad rahul sportlikult veedetud pühapäeva üle.

Grete Kindel, võistluse peakorraldaja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments