Metsaostuks raha kogunud MTÜ on jõudnud broneerimislepinguni

Rea Raus. Foto: Arvo Tarmula

Rea Raus. Foto: Arvo Tarmula

MTÜ Kogukonna Metsad, mille eestvedaja on Rea Raus, kogus Hooandjas aasta alguses raha metsaostuks, et päästa Haeska külas asuv maatükk lageraiest; raha nappuse tõttu metsa täielikult päästa ei õnnestunud.

Algselt oli MTÜ-l plaanis soetada 80 000 euro eest viiehektariline mets Haeska külje all, mida metsafirma plaanis maha raiuda. Selle jaoks hakkas MTÜ Hooandja keskkonnas raha koguma ning sai seal 370 toetajalt kokku ligi 21 000 eurot.

Nii jõudis Raus metsafirmaga kokkuleppele, et metsafirma küll raiub metsast puid, kuid Rausi juhitud MTÜ saab sõna sekka öelda ning hiljem ostavad kogutud raha eest allesjäänud metsa. Raiesmikule plaanib Raus istutada tammed.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vaatleja
5 aastat tagasi

Jälle loen Rea Rausi nime ajalehest ja jälle vererõhk tõusis.Niimoodi võib lõpuks asi tervise peale hakata.Peab vist perearstile aja kinni panema.Kallid ajakirjanikud palun sääske inimesi.

Nimi (kohustuslik)
5 aastat tagasi

Kui võõra raha eest plaanitakse osta 5 hektarit 21000 €-ga, siis see teeb 4200€/ha, mis on ulmeliselt suur summa (raiutud ja osaliselt raiutud kinnistud jäävad oksjonitel 800-1200€/ha juurde TÄNA!). Kui asi nii jätkub, siis tundub, et algselt üllas plaan on labane skeem. Mis seisnebki selles, et mingist “sõbra” firmast hakatakse “võõra” raha eest välja ostma jõhkralt üle turuhinna kinnistuid, mille väärtus reaalsuses on kordades väiksem. “Raiesmikule plaanib Raus istutada tammed”… seega siiski tehakse lageraiet! Muide istutamise kulu tuleb veel võõra raha eest sinna otsa ca 500-800€/ha.(mis iseenesest on tubli tegevus ja väärib kiitmist, iseasi kas pinnasetüüp toetab tammiku teket) Oleme… Loe rohkem »