Haapsalu sai neli helkuripuud

Panga noortekeskuse lapsed ehtisid oma helkuripuu. Arvo Tarmula
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 10
Panga noortekeskuse lapsed ehtisid oma helkuripuu. Arvo Tarmula

Täna ehiti üle Eesti üle 100 helkuripuu, neist neli Haapsalus.

Panga küla noortekeskuse juures oli helkuripuud ehtimas kuus 9- ja 10aastast noort. Alguses küsis noorsootöötaja Käthlyn Kalm noorte käest, millisele puule nad helkurid panna soovivad. Suunavalt küsis ta, kas helkurid peaksid paistma ka tänavalt. Kuna noortel oligi soov, et need paistaksid ka tänavalt, otsustati üheskoos riputada helkurid spordihoonet ümbritseva heki külge.

Kalm jagas noortele helkurid ja noored panid need kibekiiresti põõsaste külge. Kui helkurid olid riputatud, olid noored pisut pettunud, et juba ongi kõik tehtud.

Helkurid olid Haapsalu, Viljandi ja Panga noortekeskuse sümboolikaga. Seda, palju helkureid riputati, Kalm öelda ei osanud. „Sada kindlasti ei ole,” ütles Kalm.

Ta lisas, et helkureid jagatakse lastele ka noortekeskuses sees.

Helkureid riputati ka Jõõdre külla, Kastani ja Wiedemanni tänavale. Wiedemanni noortekeskuse ees ehtisid helkuripuu Haapsalu linna algkooli 2. klassi õpilased, kes olid helkurid ise valmistanud.

Helkuripuid ehiti aktsiooni „100 helkuripuud Eesti 100. sünnipäevaks” raames. Idee seisneb selles, et kel on helkur üle, võiks selle puule riputada ja see, kel puudu, saab esmase elupäästja puult võtta ning end pimedal ajal nähtavaks teha.

Arvo Tarmula fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments