Läänemaa ühisgümnaasiumi kaks klassi käisid missal

Paavst Franciscust oli vaatama tulnud üle 10 000 inimese. Foro: erakogu
Paavst Franciscust oli vaatama tulnud üle 10 000 inimese. Foro: erakogu

Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilased käisid teisipäeval Tallinnas nii paavsti missal kui ka mitme teise religiooni kirikus.

„Ma ei taha trafaretne olla, aga mulje oli igati suurejooneline ja paavsti nägemine ongi midagi sellist, mida on keeruline kirjeldada,” ütles missa kohta Läänemaa ühisgümnaasiumi ajalooõpetaja Kalle Lõuna.

Ta tõi välja need kümmekond sekundit, kui paavst temast lähedalt mööda sõitis, samuti meeldis talle kogu tseremoonia. „Plats oli rahvast täis, inimeste jaoks oli see visiit oluline,” ütles Lõuna.

Lõunale meeldis ka, et missa puhuks oli avaldatud väike käsiraamat, kus olid nii ladinakeelsed tekstid kui ka eestikeelne selgitus, mis parajasti toimub. „Meil on katoliku kiriku kommete ja tavade tundmine ikkagi nõrgapoolne,” ütles Lõuna.

Lõuna käis paavsti missal koos Läänemaa ühisgümnaasiumi 10. ja 12. klassi õpilastega. Enne missat külastas ta koos õpilastega islami kultuurikeskust, sünagoogi ning krišnaiite. „Päeva lõpuks läksime vabaõhumissale,” ütles Lõuna.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments