Facebook pani MMSi sekti suhtlusgrupi kinni

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee


Terviseamet sai täna teate selle kohta, et Facebookis tegutsenud MMSi kinnine grupp on suletud. Põhjusena toodi teates ära grupiliikmete Facebooki eeskirjade rikkumist.

Teate puhul oli tegemist vastusega terviseameti varasemale taotlusele, milles amet palus Facebookilt abi grupi sulgemiseks, kus tegeleti inimese tervist kahjustada võiva väärinfo vahendamise ja levitamisega.

Eesti Päevaleht tõi kloorijoojate sekti päevavalguse kätte 2015. aasta septembris, vahendab Delfi. Avalikkust raputanud ja kuudepikkuse skandaali vallandanud artiklitesari paljastas laste ulatusliku väärkohtlemise.

Kloordioksiidi kui imeravimit uskuvad lapsevanemad jõid ise ja jootsid ka lastele söövitava kloordioksiidi tilku.

Grupi eestvedajad on Janika Veski, Merili Kukuškin ja Merle Martinson, kes on kõik ise siiralt samuti klooriusku.

Politsei algatas grupeeringu eestvedajate suhtes kriminaalmenetluse, mis on siiani veel kohtueelses menetluses. Kahtlustatavaid on kriminaalasjas kolm, nende nimed pole avalikustatud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mihkel
5 aastat tagasi

Aga veganite leheküljed on avatud? Kas see polegi tervisele kahjulik, kui vägisi lastele ainult taimi sisse aetakse!? Minuteada on küll kahjulik

Zanders
5 aastat tagasi

Kloorijoodikud

Mihkel
5 aastat tagasi

facebook käsib poob ja laseb. Imestan et inimesed seal veel üldse on. Tohib kirjutada ainult seda ju, mida facebook õigeks peab.

Vaatleja
5 aastat tagasi

Oli ka juba aeg