Valitsus otsustab Haapsalu algkooli toetuse saamise järgmisel nädalal

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Linnapea Urmas Sukles ütles suvel, et toetuse saamiseks nõustus linn ministeeriumi ettepanekuga algkooli juurdeehitus ära jätta. Foto Markus Sein

Järgmisel nädalal selgub, kas Haapsalu linna algkool saab raha ümberehituse tarvis või mitte.

Valitsus lükkas järgmisele nädalale põhikoolide õppehoonete investeeringute kava kinnitamise. Investeeringute kavaga suunatakse 12 põhikooli renoveerimiseks 45,5 miljonit eurot.

Tosina objekti hulgas on ka Haapsalu linna algkool. Ülejäänud projektid viiakse ellu Tallinnas, Tartus, Narvas, Kohtla-Järvel, Sillamäel, Pärnus, Türil, Rakveres, Hiiumaal ja Saaremaal.

Sihtasutusele Innove esitati möödunud aastal juulist kuni oktoobrini 28 investeerimisettepanekut, millest hindamisele kvalifitseerus 26. Ettepanekuid esitati kogumaksumusega üle 66 miljoni euro.

Valikukomisjoni poolt positiivse hinnangu saanud projektidele eraldatava toetuse maht on 45,5 miljonit eurot, taotlusvooru planeeritud eelarve oli 37,4 miljonit eurot. Valikukomisjoni ettepanekust lähtuvalt tegi Innove rakendusasutusele ettepaneku suurendada teise vooru planeeritud eelarve mahtu võrreldes esialgse summaga 8,1 miljoni euro võrra.

Haapsalu linna algkooli õppehoone ehitus läheb eelnõu kohaselt maksma 3,2 miljonit eurot. Esialgu plaaniti algkoolile juurdeehitust, kuid koolimaja laiendamist haridusministeeriumi hindamiskomisjon abikõlbulikuks ei pidanud. Nüüd püütakse ruumipuudust lahendada koolimaja seni väljaehitamata pinda kasutusele võttes, koolimaja saab lifti.

Põhikoolivõrgu korrastamise eesmärgiks on viia koolimajad vastavusse õpilaste arvu langusega ning vähendada kulusid taristule. Innovesse esitatud ettepanekud vaatas läbi HTMi ettepanekul moodustatud valikukomisjon, kelle hindamistulemuste alusel koostas HTM projektide nimekirja eelnõu investeeringute kavva kandmiseks. Investeeringute kava kinnitab valitsus. Taotluse esitamise lõpptähtajaks on märgitud 1. detsember 2018.

Sarnane kava 22 projektiga mahus 55,3 miljonit eurot kinnitati 2017. aastal. Läänemaal saadi toetust Taebla kooli ja Haapsalu põhikooli uue hoone ehitamiseks. Selleks sügiseks valmib 22 projektist seitse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Fänn
5 aastat tagasi

Miks seda algkooli peaks laiendama, kui teise linna otsa ehitatakse uus ja moodne põhikooli maja? Miks siis põhikooli ei ehitata piisavalt suurt, et pungil algkool saaks lahedamalt hingata? Väiksed lapsed peavad jooksma kolme maja vahet, et oma koolipäev tehtud saaks, on see siis normaalne 21.sajandil?

juss
5 aastat tagasi

milleks lihvt?

Taas
5 aastat tagasi

Vau, kas midagi seljaga, et posti toetab. Fotograafihärra oleks võinud oma selja istumise alla panna ja fotoka aegvõttele

prostituut prostituudile
5 aastat tagasi

Kas juba hakkaski poliitprostituutide trikoovoor pihta. Suklesel ju parteid seljataga ei ole, nüüd tuleb karilaiule kätte püksi ahakata ajama

Vello
5 aastat tagasi

Keskerakond toob raha aga Sukles on pildil:)

Mia
5 aastat tagasi

Raudtee ehitame kuni Haapsalu Linna Algkoolini välja!

kodanik
5 aastat tagasi

Seer on siis kuus aastat peale seda, kui Karilaid lubas kooli kahe aastaga korda teha. Kahtedel valimistel on meie superstaar seda lubanud, kolmas lisandub kindlasti veel. Valige Karilaid või Sukles.