Lääneranna sai kotkaga vapi

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Lääneranna vallavolikogu kinnitas neljapäevasel istungil Lääneranna valla vapi. Uuel vapil on sinisel kilbil kujutatud hõbedane lendlev kotkas ja hõbedane lainelõikes jalus. Idee autor ja teostaja on loovbüroo Sviiter asutaja ja disainer Erkki Pung.

Vapi sinine värvus viitab valla mereäärsele asukohale ja elanike merega seotud tegevusaladele. Sinine värv tähistab vallale iseloomulikke soid, rabasid ja merd. Sinine kui vee ja puhta õhu sümbol märgib samuti valla elanike tulevikupüüdlusi ning tähistab puhast loodust ja mitmeid looduskaitse- ja hoiualasid, selgitas Lääneranna valla pressiesindaja Kristina Kukk.

Valge sümboliseerib valgust, puhtust, nooruse sihikindlust ja tulevikulootust.

Eesti põlislooduse sümbol, kotkas, tähistab Lääneranna valla looduskooslust ning viitab osaliselt siin asuvale linnuriigile – Matsalu rahvuspargile. Lääneranna vallas on arvukalt kotkaste pesitsuskohti ning sellest tulenevalt ka looduskaitsealasid sh hiljuti moodustatud Varbla looduskaitseala.
Kotkas, kui lindude kuningas, sümboliseerib tarkust, jõudu ja visiooni. Lendlev kotkas kannab maalt taevasse edasi sõnumit uuenenud elust, elastsusest ja vastupidavusest, et minna läbi raskustest ning jagada vabadust, julgust vaadata enda ette ja saavutada seda, mis tundub saavutamatu.

Kotkas viitab ühtlasi evangelist Johannesele, Saare-Lääne piiskopi kaitsepühakule, kelle sümboliks see oli; Saare-Lääne piiskopi keskus ja piiskopi residents asus algselt Lihulas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
läänlane
5 aastat tagasi

Ah, siis selline on Lääneranna vapi kull, tea kas pitsat tuleb ka kulliga.

süsimust iroonia
5 aastat tagasi

aga miks see kotkas lendab idast läände? vs paremalt vasakule??? mida on autor sellega öelda tahtnud?

Miks
5 aastat tagasi

selline. Kas uus vald ei vääri tõesti erilist vappi?!

Kivina langev kotkas
5 aastat tagasi

Vaesed ajad, sest kotkas amatöörlik arvutis tehtud tattoolaadne joonistus. Huvitav kustkohast on Lääneranna vallas merele ligipääs? Millised tegevusalad need oleks siis, mis valla inimestel merega seotud on ja mida see meri sümboliseerib?

...
5 aastat tagasi

Virtsu sadam on vist siiani ikka avatud?