Martnas selgusid maakogu Läänemaa saadikud

Martna esindaja Marjaana Ivanovi (vasakult teine) hinnangul juhitakse praegu riiki nagu aktsiaseltsi. Malle-Liisa Raigla

Neljapäeva õhtul kogunes Martna kaarhalli üheksa inimest, et kinnitada Haapsalu, Martna ja Lääne-Nigula kihelkonna esindaja loodavasse maakogusse.

29. septembril esimest korda kogunev maakogu saab asutajate ettekujutuses survegrupiks riigikogule, tehes kuuldavaks rahva hääle, millest riigijuhid praegu välja ei tegevat.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
anti
5 aastat tagasi

ma saatsin ka neile liitumisavalduse, täiesti mõttetu seltskond tagasiside on 0. tahavad formeerida uute eliiti.

kilu
5 aastat tagasi

9 inimest on ju selle piirkonna kohta palju. Kas teate mõnda parteide avalikku koosolekut, kus oleks nii palju rahvast kohal? Tuleb 1-2 inimest, kes pole asjaga seotud, ülejäänud asjapulgad ise. Lääne Elu on pingutanud, et asja halvas valguses näidata.

Juhan maakülast
5 aastat tagasi

Eestis on mitmeid ühendusi, arvamusfestivale, jääkeldreid, erinevate institutsioonide nõukodasid jne, kes kõik seavad oma eesmärgiks poliitikuid, ametkondi või presidentuuri mõjutada. Kas näeme ka tulemusi? Toome viimase näite Töötu- ja Haigekassa nimevahetuse teemal. Kui Haigekassa keeldub kalli väikelapse ravi hüvitamisest ja vahendid tuleb koguda kogukonna annetuste näol. Nüüd loeme meediast, et mingiks Haige- ja Töötukassa nimevahetuseks jagub 350 tuhat eurot. Kas kogukondade protesti kuulati?

kilu
5 aastat tagasi

Kuni seljad kokku ei panda ja igaüks omas nurgas podiseb, kaobki kõik eiteakuhu. Maakogu on oluliselt teistel alustel kui senised poliitilised institutsioonid, See ei ole katsuorganisatsioon, kes ütleb, kuidas peate mõtlema. Teie olete need, kes ütlevad. Kui tahate oma häälele kaalu anda, siis liituge. Virisemisega ei muutu miski.

JOPPEN
5 aastat tagasi

Palju lõbu! Enne polnud midagi, nüüd pole sedagi! Ainult figaro raus igal pool.

2. kodanik
5 aastat tagasi

Sellest kogust ei saa mingit survegruppi, kui kogu Läänemaa saadikuid koguneb valima 9 inimest. Tundub, et rahvast ei huvita see teema ja ootab pikisilmi valimisi, et saaks oma hääle anda pensionitõstjatele ja vanadekodukoha lubajatele, et need saaks siis oma poliitikat edasi ajada ja rahval oleks jälle neli aastat põhjust kiruda.

ttt
5 aastat tagasi

Miks selline mahategev sõnastus “välja ei tegevat?” Kohalik Lääne-Nigula vallavalitsus tegutseb nii ülbelt, et “mitte välja tegemine” on selle kohta ikka väga pehme väljend. Riigi tasemel toimub sama.