Nõva kortermajad ja kool saavad igaüks oma katlamaja

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Nõva katlamaja. Foto: Urmas Lauri
Nõva katlamaja on amortiseerunud ja ebaefektiivne. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula Varahaldus kuulutas välja hanke kolme pelletikatla ja ühe konteinerkatlamaja ostmiseks Nõva küla soojatarbijatele. Hange lõpeb 27. augustil.

Seni on Nõva kolm kortermaja, kool ja võimla olnud kaugküttel – katlamaja, trass ja iga maja soojasüsteem. Need aga on renoveerimata ja ebafektiivsed.

„Küte muutub objektipõhiseks. Kõik kolm Nõva korterelamut ja koolimaja ning võimla saavad omaette lokaalkatlamaja,” ütles Lääne-Nigula Varahalduse juhatuse liige Jaanus Sahk.

Iga kortermaja keldrisse tuleb oma katel. Et koolimajas ja võimlas pole sellist kohta, kuhu katel paigaldada, tuleb sinna konteinerkatlamaja.

„Suur merekonteiner, selle sees on katel ja pelletipunker,” selgitas Sahk.

Hanke üks tingimusi on, et 24. septembrist peab olema võimalik võimlat, kooli ja kortermaju uue süsteemiga kütta. Poole uuele küttele ülemineku kuludest loodab Lääne-Nigula Varahaldus katta keskkonnainvesteeringute keskuse toetusega. Esialgu ei tahtnud Sahk prognoosida, kui palju uuele küttele üleminek maksma läheb.

 

Vt ka: “Nõva kortermajad saavad igaüks oma katlamaja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vanamees
5 aastat tagasi

Vald pühib oma käed puhtaks. Nüüd on majaelanike (korteriühistu) endi asi, kuidas nad kütavad ja kui palju selle eest maksavad.

Lonni
5 aastat tagasi

Ei tea, kas hakkavad ka kütte Mwh eest maksma 78.38 eurot? Lääne-Nigula valla Palivere alevikus elavad teadaolevalt Eesti KÕIGE rikkamad inimesed,kes on VÕIMELISED sellist suurt raha talvise kütte eest maksma!!!!!!!!