Haapsalus toimuvad filmi „Mehed” võtted

Suvekleitided naised käisid filmivõtetel mööda Karja tänavat. Arvo Tarmula
Suvekleitides naised käisid filmivõtetel mööda Karja tänavat. Arvo Tarmula

Täna kella kahest viieni kestsid Haapsalus Karja tänaval filmi „Mehed” massistseeni võtted.

Lavastaja, stsenaristi ja režissööri Gerda Kordemetsa sõnul filmiti täna kohta, kus filmi kolm peategelast sõidavad Haapsallu ja on lummatud siinsetest suvekleitides neidudest.

Karja tänav just suvekleitides jalutavaid neide täis oligi. Algselt sooviti massistseeni 100 noort naist, kuid kokku saadi neid vaid 30. „Pigem 30 tubli, kui 100, kellel on ükskõik,” ütles Kordemets.

Nii seisidki naised Karja tänava ääres valmis ning kui võte algas, hakkasid mööda tänavat jalutama, auto näitlejatega sõitis mööda tänavat, kaameraga auto nende järel. Alguses oli plaanis, et läbisõitu filmitakse drooniga, kuid tugeva tuule tõttu kinnitas võttemeeskond selle siiski auto katusele. Lisaks filmiti sama stseeni autoaknast välja – nii nagu näitlejad tänavat näevad.

Kordemetsa sõnul nägid mehed läbi tänava sõites midagi, mis neid ehmatas – nad pidasid ühte naist kellekski, keda teavad. Täpsemalt Kordemets sellest rääkida ei soovinud, et vaatajate üllatust mitte ärarikkuda.

Täna filmivad nad veel lossiplatsil ja Müüriääre kohvikus, homme on võtted jahtklubis. Täna hommikul filmisid Rohuküla sadamas.

Filmis on palju Läänemaa kohtasid, sest Kordemets on lapsepõlves veetnud palju aega Haapsalus, sest ta mõlemad vanaemad elasid siin. „Kohad olen valinud selle järgi, mis on endale kallid,” ütles Kordemets.

Film „Mehed” on tehtud samanimelise lavastuse ainetel, kus sketšidega vürtsitatud romantilise komöödia peategelasteks on kolm sõpra – näitlejad Tiit Sukk, Veikko Täär ja Margus Prangel. Kõik kolm mängivad filmis iseend .

Kõik kolm tunnevad, et on oma rutiinsest elust tüdinenud. Ühel hommikul ärkab Veikko tundmatu daami voodis telefonikõne peale, et tema äsjaleitud 25aastane poeg (Mihkel Vendel) kavatseb Harakasaarel endalt elu võtta. Harakasaar asub filmis Kihnu ja Ruhnu lähedal.

Tiit tõstab mässu, kui noor lavastajanna sunnib teda 40selt Romeot mängima ning Margus otsustab ronida rõdult alla ja pääseda turvalisest elust, kus teda ei üllata enam miski.

Nii algab kolme mehe teekond Tallinnast Harakasaarele. See teekond on ühtlasi ka kõigile eneseleidmine.

Arvo Tarmula fotod

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments