Juhtkiri: kihutamisele lõpp

Lääne Elu

info@le.ee

Sel kolmapäeval juhtus Haapsalu vanalinnas Metsa, Vaba ja Vee tänava ristmikul liiklusõnnetus, milles mootorrattur paiskus rattaga maja aeda. Liiklus on tundlik teema, milles on raske jääda erapooletuks – jalakäijad süüdistavad autojuhte, autojuhid jalgrattureid ja kõik kiruvad mootorrattureid, kes „süstivad“ liikluses autode vahel. Taoline suhtumine on ohtlik, sest teeb põhjendamatu üldistuse, mis võib viia terve liiklejate grupi demoniseerimisele. Selge see, et nii jalakäijate, jalgratturite, mootorratturite kui ka autojuhtide hulgas on teistele ohtlikke juhte, kuid enamik neist järgib reegleid. Nii ei saa võtta suhtumist, et kõik rolleriga sõitjad on hooletud noored või kõik BMW-omanikud on kihutajad-rullnokad. Ei ole.

Aga mootorratturid võiksid küll sõita Haapsalus ettevaatlikumalt. Mootorratas ei paisku aeda, kui kiirus on väike. Linnas on mujalgi mootorrattureid, kes tiirutavad linna peal lõbusõitu tehes ja ületavad kiirust. Haapsalu ja Läänemaa Facebooki grupis mootorratastega kihutamise teemalises jutulõngas märgiti, et kihutatakse linnas, sest lennuväljal seda enam teha ei saa. See on absurdne ja lubamatu. Linnatänavad ei ole lõbusõidukoht. Haapsalu politseipealik Andrei Taratuhin meenutab, et mootorrattur on nõrgem kui autojuht, aga kohane on meenutada, et jalakäijale on ta igal juhul eluohtlik.

Sealsamas Vaba ja Metsa tänava nurgal on suviti igas vanuses jalutajaid, kes kõnnivad Aafrika randa, sealhulgas lapsed. Korralikku kõnniteed ei ole. Vanalinnas on mujalgi kohti, kus jalakäijad või ratastoolis inimesed on sõiduteel.

Lääne prefektuuri politsei on kiiruseületajad ette võtnud ja jälgib neid erilise hoolega. Seda peaks tegema kindlasti ka Haapsalu vanalinnas, et ei juhtuks mõnda päris kurba õnnetust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mailis
5 aastat tagasi

Kuradi edevuse hunnikud istuvad seal linnavslitsuses. Suuremjaolt härradel aastaringi türgi päevitus ees ja lihtrahva asju vaadates ja arvestades meeldib neile rohkem ennast peeglist imetleda. Poevad perse kellele vaja ja sähmivad niisama ringi. Mingeid teid ei viitsi kuhugi teha kui just endal seal krunti pole.

uskmatu-toomas
5 aastat tagasi

Olen sündinud heal ajal siis kui maanteedel polnud kiirus piiratud.Sõitsin oma 3,5 javaga nii palju kui torust tuli ca 130 ja hiljem autoga harilikult kuskil 140-160 vahel.
Nüüd on ajad teised aga noored armastavad endiselt kiirusi ja ega see kuskil lennuväljal kihutamine eriti peale ei lähe-publik puudub !
Mis puutub meie politseisse ja karistusseadustikku siis siin on arenguruumi veel küllaga.Kui politseid oleks rohkem teedel,kui politsei karistamise asemel kasutaks ka vahel kaalutlemisõigust,kui trahvid oleks vastavad sissetulekule maksuameti dokumentide järgi jne.
Olemuselt lihtne teostada aga meie seadusandjale üle mõistuse käiv !

juss
5 aastat tagasi

Lääne prefektuuri politsei on kiiruseületajad ette võtnud ja jälgib neid erilise hoolega.

lihtsalt naljakas.

K.S.
5 aastat tagasi

Ah et linnatänavad ei ole lõbusõidukoht? Teisisõnu tähendab see seda et linnatänavad on ainult töö tegemiseks, siin Haapsalus… Niiet puhajad seebiks…
Ja kõnniteede puudumises süüdistame ikka mootorrattureid, mitte linnavalitsust???