Läänemaa päästjad aitavad Lätis metsatulekahju kustutada

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Läänemaa päästepealik Hannes Aasma. Foto: Urmas Lauri

Läänemaa päästepealik Hannes Aasma. Foto: Urmas Lauri
Kolmapäeva õhtul esitas Läti päästeteenistus abipalve Eesti piiri lähedal Mazsalaca maakonnas 40-hektarilisel alal põleva metsatulekahju kustutamiseks. Eesti päästeameti otsusel saadeti Lätti päästjad koos tehnikaga Haapsalu, Rapla, Risti ja Kilingi-Nõmme päästekomandodest.

Päästeamet saatis Haapsalu päästekomandost teele kustutussüsteemiga roomiktransportööri koos kahe päästjaga ja Risti päästekomandost ühe ATV. Meie päästjad jõudsid kohale veidi pärast südaööd.

Abipalve esitamise aegu põles Mazsalaca maakonnas Ramata külas umbes 40 hektarit metsa. Tulekahju asus sel ajal Eesti piirist umbes kuue kilomeetri kaugusel ning levis tugeva tuule toel piiri suunas. Neljapäeva õhtuks oli tuli levinud umbes 240 hektarile ning tuli oli Eesti piirist vaid paari kilomeetri kaugusel.

Läänemaa päästepiirkonna juht Hannes Aasma ütles eile pärastlõunal, et kui esialgu oli lootus, et meie päästjad saavad koju juba neljapäeval, otsustati abi osutamist pikendada vähemalt esmaspäevani.

“Täna läks uus vahetus peale,” ütles Aasma. “Vahetame mehi iga päev, üks mees Ristilt, üks Haapsalust. Oleme seal vastavalt olukorrale ja ilmastikule.”

“Metsakustutus sellise kuumaga on ikka pagana raske,” nentis päästepealik. “Kuna töötame oma varustusega, siis on töö meile tuttav.”

Haapsalu komando on lätlastel abiks roomikautoga Bandwagen, millega veetakse laiali voolikuid ning millel on peal ka kustutussüsteem. Kustutussüsteem on peal ka Risti ATVl, sellega saab sõita ka rabas.

Raskel päästetööl on Aasma sõnul ka oma positiivne külg. “Õpid teistelt ning hoiad end vormis,” lausus Aasma. “Kõige kallim sõda on oma kodus peetav sõda, kõige parem on õppida teiste lahingutest.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments