Lääne prefektuur hoiatab väljapressijate eest

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Lääne prefektuur hoiatab om fb-lehel väljapressijate eest.

„Viimase nädala jooksul oleme saanud mitu teadet väljapressimisskeemi kohta. Iseenesest ei ole skeemis midagi uut, aga enamasti käivad sellised pahateod lainetena. Skeem näeb välja üsna lihtne.

Inimesega võtab Facebookis ühendust võõrkeeles kõnelev välismaa kasutaja, kes teeb lähenemiskatseid ja pakub välja võimaluse asuda intiimsesse videovestlusesse. Mõne aja pärast järgneb väljapressimisteade – kui ohver ei maksa sadadesse eurodesse ulatuvat summat, avalikustab väljapressija intiimse video internetis.

Olenemata sellest, kas alustame uurimiseks kriminaalmenetlust või mitte, on karm tõsiasi, et sellised uurimised kaugele ei jõua. Pahalased tõmbavad inimesi õnge piiri tagant ja politsei enamasti nii kaugele ei ulatu.

Seega võiks intiimsete pakkumiste korral olla väga ettevaatlik. Tasub mõelda, miks ja kuidas see inimene just teid üles leidis ja kas tegu pole liigse riskiga. Internetis kipub kehtima üks reegel – mis kord sinna üles läinud, ei taha sealt enam kuidagi kustuda.”

Haapsalu politseijuht Andrei Taratuhin ütles, et Läänemaal ühtegi teadet väljapressijate kohta seni ei ole.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Pook
5 aastat tagasi

Meile Haapsalusse pole mingeid väljapressijaid vaja.
Meil on nad endal olemas ja käega kohe võtta.
Pealegi pole meie enda omad mingid lödipüksid, kes püksata internetiavarustel ringi keksivad, vaid ikkagi tervislike eluviisidega sportlased kangitömbajad.