Uuemõisa kooli robot palub vabandust muusikaga

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Uuemõisa kooli haridustehnoloog Sirje Sinitskaja andis Norra 1. ja 2. klassi lastele Eestit tutvustama tunni osalt eesti keeles. Foto: Maia Tohver

Uuemõisa kooli haridustehnoloog Sirje Sinitskaja andis Norra 1. ja 2. klassi lastele Eestit tutvustama tunni osalt eesti keeles. Foto: Maia Tohver
Uuemõisa kooli kõige väiksemad õpilased lahendavad norralaste, soomlaste, islandlaste ja hispaanlastega võidu probleeme robotite abil. 

Uuemõisa lasteaed-algkool arutles terve eelmise õppeaasta Soome, Norra, Islandi ja Hispaania kooliga selle üle, kuidas õpetada lapsed IT abil probleeme lahendama. Õpetajad käivad välismaa koolides, algklassilapsed lahendavad arvutite ja robotite abil ühesuguseid ülesandeid ja vanemad õpilased teevad lahendustest videod, mida omavahel võrreldakse.

“Tänapäeva ühiskond eeldab digitaalset kirjaoskust ja probleemide lahendamise oskust. Meie projektis õpivad lapsed, kuidas lahendada igapäevaelu probleeme robotite, programmeerimise ja  rakenduste abil,” rääkis Uuemõisa lastead-algkooli haridustehnoloog Sirje Sinitskaja.

Projekt kannab nime “Codebotting - learning through coding and robots” (e.k. “Koodirobotlus - õppimine programmeerimise ja robotite abil”), mida rahastab Erasmus+ ja veab Uuemõisa kool. Kahe õppeaasta jooksul on viis kokkusaamist - üks igas riigis. Kokkutulekute ajaks tuleb iga kooli lastel ära teha kodune töö, mida siis teiste omadega võrreldakse. Esimene kokkusaamine, kus eestlased andsid ka esimese ülesande, oli möödunud sügisel Uuemõisas.

Kui oled pahandusega hakkama saanud

Esimene elulise probleemina anti lastele lahendada olukord, kus laps on pahandusega hakkama saanud ja nüüd tuleb tal vanematega lepitust otsida.

Lahendused olid õige erinevad. Eesti lapsed otsustasid, et muusika aitab alati ja panid roboti muusikat esitama.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments