Lihulas mängitakse kultuuripäevade ajal palju jalgpalli

Foto Urmas Lauri

Eelolev august tõotab Lihulas tulla eriti spordirohke. Lõikuskuu esimese nädalavahetuse, kui Lihula Kultuuripäevade raames toimuvad Aleksander Kreegi mälestusvõistlused ja kõrgushüppevõistlus, vallutavad Lihula Eesti tippkergejõustiklased. Teine kultuuripäevade nädalavahetus on aga puhtalt jalgpallurite päralt. Toimuvad võistlused naistele, noortele, meestele.

Reedel, 10. augustil algusega kell 18 on Lihula gümnaasiumi staadionil Läänemaa naiste jalgpalli meistrivõistlused. Võistlused viib läbi spordiliit Läänela koostöös Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi ja Taebla spordiklubiga. Mänge vilistab Zan Vjazemski.  Huvilised võistkonnad saavad juhendiga tutvuda Läänela leheküljel. Registreerida saab võistkondi aga kuni 1. augustini jaanus.getreu@mail.ee, või telefonil 52 30 131.

Samas toimub ka Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi tüdrukute-naiste jalgpalli kümnenda sünnipäeva tähistamine. 2008. aasta septembris regulaarsete treeningute ja sihipärase tüdrukute jalgpalli arendamisega alustanud klubi kutsub juubelitordile kõiki treeningutel osalenud ja klubi esindanud naismängijad ja lapsevanemaid. Kümne aasta jooksul on klubi vormi kandnud 70 naist. Kõige enam on koduklubi nii Eesti meistrivõistluste, kui ka erinevate turniiride mängudes esindanud Maarja Jalakas – 168 korda. Esikolmikus on veel Anni Ratas 157 ja Kai Simpson 153 mänguga. 2009 võitis klubi Eesti noorte meistrivõistluste pronksmedali ja hiljem veel kolm kohta esikuuikus. Klubis treeninud tüdrukud on oma kooli eest hästi mänginud Eesti koolispordi liidu meistrivõistlustel. Kõrgeim saavutus on Lihula g2014 aasta EKSL meistritiitel 8.-9. klasside arvestuses. Koolil on veel kuus EKSL meistrivõistluste medalit, 4.-5. ja 8.-9. klasside arvestuses aastatest 2008-2012. Medalivõiduni on jõudnud ka tilluke Virtsu kool – aastal 2012 said sellega hakkama 4.-5. klassi tüdrukud.

Laupäeval, 11. augustil jätkub jalgpallinädalavahetus Lihula staadionil aga Eesti meistrivõistluste mängudega. Kell 12 võõrustab Lõuna-Läänemaa JK U13 (2006 sündinud) võistkond Eesti noorte meistrivõistluste sügisringi esimeses kohtumises Pärnu JK Vaprus noori. Lahing harjutusväljakul tõotab tulla tuline, kevadringi kohtumises suutsid lõunaläänlased võõrsil 4:1 võidu napsata.

Pärast noorte kohtumist astub võistlustulle Lihula jalgpalliklubi meeskond. Algusega kell 14 pannakse pall peaväljakul mängu, kui kodumeeskonnale astub vastu Rummu Dünamo.
Jalgpallurid ootavad spordisõpru kaasa elama.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments