2Cellos toob uued ranged keelud

2cellos
2cellos

Täna õhtul on Haapsalus Rock in Haapsalu kontsert, mille peaesineja duo 2Cellos toob Haapsalu linnusemüüride vahele ligi 10 000 kuulajat. Reeglid festivalialal on karmimad kui varem.

Näiteks ei tohi peole tulla lapsevankriga ja selfipulgaga.

Rock in Haapsalu pressiesindaja Reno Hekkonens ütles, et samade reeglitega oli ka möödunud nädalal Tallinnas toimunud Guns’n’Roses’i kontsert. „Keegi pole neid reegleid varem paika pannud, nüüd pannakse see pikaks ajaks paika,“ ütles Hekkonens.

Lapsevankrid on Hekkonensi sõnul keelatud, sest kui suures rahvamassis peaks keegi lapsevankrile peale kukkuma, süüdistatakse automaatselt korraldajat. Samuti ei ole Hekkonensi sõnul rokk-kontsert koht beebi jaoks. „See on otseselt beebi tervise ohtu seadmine,“ ütles Hekkonens.

Hekkonensi sõnul ei saa nad keelata emadel sülelapsi peole võtta, kuid sel juhul tuleks kasutada pigem lapsekandmisvahendit.

Samuti on festivalil keelatud üle 30 cm küljepikkusega kotid. „Lennukile ei tohi ka alates teatud mõõdust kotiga minna,“ ütles Hekkonens.

Kui kotimõõtu pole paika pandud, siis võiks festivalile ka reisikohvriga minna ja sellega ükskõik mida kaasa võtta.

Festivalile on keelatud kaasa võtta ka näiteks selfipulgad, sest nendega võib teisi külastajaid torgata samamoodi nagu vihmavarjuga. Ka tahvelarvuti on keelatud. „Mida inimene peaks sellega tegema? Sinna ei minda ju tööd tegema,“ ütles Hekkonens.

Kõik, mis on vähegi ohtlik või kontserdikülastuseks ebavajalik, hakkab nüüdsest festivalidel keelatud olema. „Sellega ei ole tegeletud nii detailselt varem,“ ütles Hekkonens.

Festivalikülastajad peaksid endale keelatud asjade nimekirja selgeks tegema, sest ei ole pakihoidu, kuhu keelatud esemed hoiule jätta.

Piletid festivalile olid välja müüdud juba kaks nädalat tagasi, broneeringust vabanenud üksikud piletid müüs korraldaja ootenimekirjas inimestele. Ka käib vilgas piletiotsing sotsiaalmeedias.

Autojuhtidel tasub olla tähelepanelik, sest vanalinnas liiklemine on piiratud. Liikluseks on suletud Karja tänav Kalda tänava ristmikust, lossiplats ning Kooli ja Jaani tänav.

Hekkonensi sõnul valesti pargitud autod teisaldatakse. „Seda probleemi kindlasti tuleb, et autod pargivad valesti,“ ütles ta.

Festivali väravad avatakse kell neli õhtul. Esimene esineja „Colours of Bubbles“ Leedust astub lavale kaks tundi hiljem. Peaesineja kontsert algab pool kümme, enne teda esineb veel Sibyl Vane Eestist. Pilet tagab ühekordse sissepääsu linnusehoovi. Kui on soov vahepeal veel väljas käia, tuleb soetada kümne-eurone käepael. Sisse pääseb vaid linnuse peaväravast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments