EAS ei rahasta külastuskeskuse Meritäht rajamist

BNS

Meritähe veekeskuse eskiis.
Meritähe veekeskuse eskiis.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) ei anna toetust Mellson Grupp OÜ esitatud projektile Läänemaale Dirhamisse Meritähe külastuskeskuse ehitamiseks, sest hindamiskomisjon leidis puudujääke projekti eelarves, millega kaasnevad ohud atraktsiooni valmimisele ja jätkusuutlikkusele.

“Vaatamata sellele, et projektil oleks majanduslik mõju piirkonna ettevõtlusele ning potentsiaal koostööks teiste turismiettevõtjatega, polnud EAS-ile esitatud põhitaotlus komisjoni hinnangul sellisel tasemel, et see planeeritud eelarve piires reaalselt ellu viia. EAS tegi projekti menetlemisel koostööd nii Eesti kui ka rahvusvaheliste ekspertidega,” ütles EAS-i turismiarenduskeskuse direktori kohusetäitja Annely Vürmer BNS-ile.

Vürmer lisas, et EAS menetleb kõiki rahastamistaotlusi vastavalt Eesti seadustele, Euroopa Liidu struktuurifondide reeglitele ja toetuse andmise tingimustele, sealhulgas hindamismetoodikale.

Mellson Grupi idee näeb ette Dirhamisse multifunktsionaalse turismiatraktsiooni rajamist, mis hõlmab ookeanikalade akvaariumi, veekeskust, seiklusparki, teaduskeskust, sukelduskeskust ja siseranda.

Rahvusvahelise pereturismi atraktsiooni toetuse andmise tingimuste kohaselt on projektitaotluste menetlemine kaheetapiline: eeltaotlus ja seejärel põhitaotlus. 2016. aasta lõpus esitas Mellson Grupp OÜ EAS-ile eeltaotluse rahvusvaheliste pereturismi atraktsioonide toetuse saamiseks summas 2,3 miljonit eurot.

Käesoleva aasta märtsis esitas Mellson Grupp OÜ komisjonile põhitaotluse, mida hinnati vastavalt toetuse andmise tingimustele. Põhitaotlust hinnati vastavalt kehtivale valikumetoodikale nelja hindamiskriteeriumi lõikes: projekti mõju meetme eesmärgi ja tulemuste saavutamisele; arendatava atraktsiooni rahvusvaheline konkurentsivõime; projekti põhjendatus, projekti kuluefektiivsus ja arendatava atraktsiooni jätkusuutlikkus ning taotleja organisatsiooniline võimekus ja projektimeeskonna võimekus.

Rahvusvahelise pereturismi atraktsioonide toetuse eesmärk on tekitada põhjuseid Eesti külastamiseks ning siin pikemalt viibimiseks.

Pereturismi atraktsioonide toetust saanud projektid on näiteks Super Skyparki vaateratas, Eesti Meremuuseumi Paks Margareeta, Tallinna loomaaia Pilvemets, Kosmopark Põltsamaal, WOW! keskus Kuressaares ning Noblessneri virtuaalreaalsuse keskus Tallinnas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
5 aastat tagasi

Kui vaadata millistele kommentaaridele inimesed miinuseid laovad siis polegi nagu midagi head tulevikult loota.Õieti teevad need hakkajad noored kes siit lesta tõmbavad !

küsimus
5 aastat tagasi

kas keegi mäletab millal viimati Läänemaale näiteks 1 milj eur investeeriti ??

uskmatu-toomas
5 aastat tagasi

Meil kõik võitlevad täiest jõust igasuguste uute ettevõtmiste vastu.Puukallistaja kaitseb teedeehitusele ettejääva puu mahavõtmist aga mõni km eemal tehakse looduslikult kaunis kohas lageraie,vaalasid kaitsta on kauge siis keelame okeanaariumi ehituse kohapeal,merd ei saa süvendada kuna kala kudeb just selle koha peal,tselluloosi tehas tehke kas või kuu peale aga meie omavalitsusele kindlustage riigipoolne rahastus,rahastame aga igasuguseid jokk skeeme jne.jne.
Kuidas on võimalik majandust arendada ja töökohti luua ?
Kui Jaana Toom ütles midagi väljasuremise kohta said kõik hirmus pahaseks aga kaua siis vastu peetakse laenatud kandle saatel Kaera Jaani vihtudes ?

kahju
5 aastat tagasi

et puudub otsustusjulgus ja arusaamine et ettevõtluse arengut võiks toetada ka väljaspool suurlinnu

Uku
5 aastat tagasi

Ärmatamiseks ja oksendavasiili jaoks oli raha
küll anda, aga et ääremaa elu elavdada,selleks
raha pole.Mannetu eas.

Nagu ikka
5 aastat tagasi

Rahastuse saavad Tallinna objektid. Ääremaadel kallistame puid ja oleme lillelapsed.

2. kodanik
5 aastat tagasi
Reply to  Nagu ikka

No ei maksa unustada Ermamaa superprojekti Mulgimaal, mis kohaliku ettevõtluskeskkonna lausa enneolematutele kõrgustele tõstis. Saavad ikka ääremaad ka…

raha omadele
5 aastat tagasi
Reply to  Nagu ikka

Ju selle firma omanike seas pole “omasid” ja siis toetust ei anta. Pole teil ääremaal vaja meelelahutust, koos peredega koguni! Jalutage männikus.

Karl
5 aastat tagasi

Jumal tänatud, et kellelgi on mõistus kodus.

2. kodanik
5 aastat tagasi
Reply to  Karl

Jah, see annab lootust, et ta võib Sindki kunagi külastada.