Spordivõistlusi käib vaatamas vähem kui veerand läänlastest

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Läänemaa JK ja Lihula jalgpallimatš möödunud sügisel tõi väljaku äärde mõnikümmend pealtvaatajat. Foto arhiiv

Läänlastest käib spordivõistlusi vaatamas 24 protsenti, selgub statistikaameti 2017. aasta kultuuris osalemise uuringust.

Kõige suuremad spordihuvilised on Tartu maakonnas, kus 34% elanikkonnast on viimase 12 kuu jooksul pealtvaatajana külastanud vähemalt ühte spordisündmust. Kõige vähem tuntakse spordisündmuste vastu huvi Võrumaal, kus 22% elanikest käis pealtvaatajana mõnel üritusel. Vanus rolli ei mängi – spordisündmusi külastatakse igas vanuses, vahendas statistikaameti pressiesindaja.

Keskmiselt käib Eesti elanik aastas ühel või kahel spordivõistlusel. Enamik spordiüritusi on tasuta ning sissepääsuks piletit soetama ei pea.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Peeter
5 aastat tagasi

See jutt ei päde, et enamus võistlusi on tasuta. Need mis rahvast huvitavad on kõik üldiselt piletiga. Näiteks rahvuskoondise korvpalli mängud on küll liiga kallid jne. Auto-motosport toob tuhandeid raja äärde aga tasuta pole seal midagi. Jällegi üks mõttetu uuring….

Jüri
5 aastat tagasi

Linnaisad panevad Läänemaa inimesi busside asemel jooksma ju nii kui nii. Kes see spordivõistlustele enam läheb