0

Pühapäeval peetakse 13. Haapsalu triatloni

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kahel eelmisel aastal võitis Haapsalu triatloni Timmo Jerelt. Foto arhiiv

Pühapäeval korraldab jalgrattaklubi Paralepa Haapsalus triatloni, kuhu ühe korraldaja Jaan Saviiri sõnul oodatakse arvukalt sportlasi.

„Loodetavasti peab ilma,” ütles Saviir. Pühapäevaks lubab ilmateenistus kena suveilma, Haapsalus peaks õhusooja olema kuni 24 kraadi. Kõige olulisemaks peab Saviir triatloni juures merevee temperatuuri. „Täitsa mõnus vesi on praegu,” kinnitas Saviir, kes on iga päev Vasikaholmil vett katsumas käinud.

Haapsalu 13. triatlon on sama pikk kui mullugi. Vasikaholmil ujutakse 350 meetrit, seejärel alustatakse 23 kilomeetri pikkust rattasõitu. Rattadistants kulgeb raudteejaama juurde, sealt Kiltsi teele, Männiku tee kaudu põigatakse Lihula maanteele ning sõidetakse kuni ümberpöördekohani Ridala kalmistu juures. Sealt sõidetakse sama teed pidi tagasi Vasikaholmile, kust algab ümber Väikese viigi kulgev 4,5 kilomeetri pikkune jooksudistants.

Haapsalu triatlon distantsi pikkuse poolest sprindi ja supersprindi vahepealne. „Me ise nimetame seda rahvatriatloniks või harrastustriatlioniks,” selgitas Saviir. „Põhimõte on, et oleks paljudele jõukohane.”

Eelregistreerijaid on triatlonile praegu napilt üle paarikümne. „Paljud registreeruvad võistluspäeva hommikul,” teab Saviir varasemate aastate kogemusest. „Pikalt ette ei julge ju praegu end kirja panna, sest vahepeal oli Paralepa merevesi vaid 13 kraadi. Nüüd on aga vesi tihtilugu soojem kui välisõhk.”

Osavõttu mõjutavad Saviiri sõnul ka mujal samal ajal korraldatavad triatlonid. Mullu tõmbas potentsiaalseid osalejaid endale Tartu triatlon. Tänavu on Tartu oma nädal hiljem, kuid sel laupäeval on Pärnu jõe triatlon ning pühapäeval korraldatakse triatlon Ida-Virumaal Lüganuse vallas Uljastes.

Haapsalu triatloni põhidistantsi start antakse Vasikaholmi rannas kell 13. Lastedistantsile starditakse tund aega varem, keskpäeval. Lapsed ujuvad Vasikaholmil, nende rattarada kulgeb ümber kõrvalasuva elamukvartali ja sõidetakse kaks ringi. Jooksurada on veekogu ääres, üks tähistatud ring.

Mullu lõpetas Haapsalu triatloni 59 sportlast. Võitis Timmo Jeret ajaga 57:37, neli minutit kehvema ajaga oli parima läänlasena finišis JK Paralepa värvides võistelnud Taavi Lehemaa.

Triatlon

Triatlon koosneb kolmest üksteisele vahetult järgnevast vastupidavusalast: ujumisest avaveekogus, jalgrattasõidust ja jooksust.

Haapsalu triatloni võitjad

2006 Alar Jõeste

2007 Andrus Veerpalu

2008 Andrus Veerpalu

2009 Igor Tarassov

2010 Martin Siimer

2011 Emeri Lepp

2012 Emeri Lepp

2013 Toomas Lelov

2014 Emeri Lepp

2015 Emeri Lepp

2016 Timmo Jeret

2017 Timmo Jeret

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz