18

Tasuta bussisõit: reisijad jälitavad busse taksoga

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Eile olid Haapsalu bussijaamas vanad sõiduplaanid maha võetud, uusi polnud asemele pandud. Arvo Tarmula
Haapsalu bussijaamas on vanad sõiduplaanid maha võetud, uusi pole asemele pandud. Arvo Tarmula

Hiiumaal Käinas elav Kai (nimi toimetusele teada) kurtis, et Haapsalu bussi- ja Hiiumaa laevagraafik ei käi kokku.

Kai tuli neljapäeval, 5. juulil kella poole kahese bussiga Tallinnast Haapsallu, et sealt kella neljase laevaga edasi Hiiumaale sõita. Bussijaama jõudes selgus, et alates 1. juulist väljub buss sadamasse kell 15.55.

Kai helistas bussiplaanil kirjas oleval numbril ja uuris, kuidas buss viie minutiga sadamasse jõuab. Telefoni teises otsas olnud naine vastas, et tema ei tea midagi, selline graafik olevat talle antud.

Kai võttis takso ja jõudis õigeks ajaks sadamasse. Sõit maksis kümme eurot. Taksojuht rääkinud, et tal tuleb viimasel ajal tihti tulivihaseid inimesi sadamasse sõidutada, sest bussiajad ei klapi laeva sõiduplaaniga. Näiteks kella ühese laevaga Hiiumaalt tulles selgub Rohukülas, et linnaliinibuss on viis minutit varem ära sõitnud.

Reedel, 6. juulil sõitis taksoga Haapsalu-Virtsu bussile järele turist, kes tahtis jõuda Virtsusse, et sealt edasi Muhusse sõita.

Haapsalu-Virtsu bussigraafik on 1. juulist muutunud ja buss väljub kümme minutit varem – kella 18.20 asemel kell 18.10. Turist jõudis bussi väljumisajaks küll peatusesse, kuid tema sõber mitte, ja oli väga üllatunud, et buss kohe välja sõidab. Et sõber oli kadunud, ei tulnud ka tema bussi peale. Sõbra lõpuks üles leidnud, võtsid mehed takso ja sõitsid Valgevälja peatusesse bussile ette.

Autoga tuli bussile järele sõita veel ühel reisijal, kes polnud bussigraafiku muutustega kursis. Tema tõi bussi peale lapse.

Läinud nädala alguses sõitis taksoga Haapsalu kesklinnast koju äärelinna Helgi (nimi toimetusele teada), sest bussigraafikus oli mitmetunnine auk. Esimesel päeval läks Helgi bussiga arsti juurde, teisel päeval tuli R-Kioskisse bussikaarti ostma. Tagasi koju tuli tal mõlemal korral sõita taksoga, sest eakas naine ei tahtnud mitu tundi bussi oodata. Taksosõidule kulutas Helgi kokku üheksa eurot.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
x x
x x

Virtsust praamilt Haapsallu on ka üsna võimatu saada. Hommikul sildub praam u 7:45, buss väljub (ilmselgelt arvestades kaheaastataguse praamigraafikuga) 7:40, siis passib millegipärast Lihulas. LuxExpressiga on võimalik buss kätte saada, kui bussijuht on vastutulelik (saarlased õnneks seda on) ja peatub Kirblas näiteks, loomulikult tuleb osta Tallinnasse pilet. Kui mõni tund hiljem tahta üritada Ristil ümberistumist, siis sealt läheb samuti buss umbes viis minutit varem Haapsallu ära. Tõsi, ega saarelt palju reisijaid Haapsallu ei liigu, aga ega ei hakkagi liikuma, kui võimalust ei anta.

Tont
Tont

Mis pealkiri see selline on ?? Loomulikult tuleb busse taksoga taga ajada,sest helikoptereid meil ju pole !!

uskmatu-toomas
uskmatu-toomas

Kohalik ametkond ei saa hakkama aga süüdi on valitsus ja pr.Simson.Täpselt sama oli talvel praamlaeva liiklusega-üks pole uue laevaga õppinud manööverdama,teine ei oska mere sügavust mõõta ja süüdi pr. Simson.Kui maailma kõigis ebaõnnestumistes on süüdi venemaa ja Putin miks siis meil Simson ?
See ikka karvane käsi Peipsi tagant !

töötu
töötu

Tõepoolest, Venemaa ei ole süüdi kõigis maailma hädades, vaid kõigest pooltes!

anonüümne
anonüümne

Simson nüüd meile siia bussigraafikut tegema tuleb,see vaja ikka kohapeal teha.

mitte valida
mitte valida

Kadrike ei taha sõidugraafikut teha? Miks siis? Vussi keerata tahtis küll. Ja mitte ainult graafikud vaid ka kogu bussiliikluse.

linnlane
linnlane

Nii arvad sina, aga kohalikud otsustajad otsustasid selle just Kadri käsilastele Harjumaal delegeerida.

tasuta
tasuta

esmaspäeva hommikul polnud bussijaamas minged väljumisaegu

asi kihva ja rahul
asi kihva ja rahul

Palju, palju tänu, Kadri Simson. Valija ütleb sõna kevadel.

valija
valija

Mina ei suuda praeguse valitsuse tegusid enam isegi mitte imestada. Mida neilt üldse tahta. Pole hullu, tuleva aasta märtsis saab see tobe aeg ilmselt otsa.

Sass1.
Sass1.

pole hullu? on ja palju, poliitikuid skisofreenia-diagnoosiga!
nii koalitsioonis kui opositsioonis, nii et, valija, ära loodagi,
et peale märtsivalimisi midagi paremaks muutub.

naine kuri
naine kuri

väga kummaline,et ühes e-riigis ei suuda nüüd keegi inmeste vajadusi arvestavaid sõidugraafikuid koostada…ja jälle keegi ei vastuta.See juba hullem kui vene ajal.Inimeste peale lihtsalt sülitatakse.

hook
hook

Palju õnne planeerijatele,ei tea kus riigis,planeedil nemad elavad.

Nojah
Nojah

Tõepoolest on tulnud päris palju taksoga sõita, sest bussiajad on absurdsed.

Taksojuht
Taksojuht

Kõik bussid võiks käigust ära võtta,milline kokkuhoid riigile

wpDiscuz