Tasuta bussisõit: reisijad jälitavad busse taksoga

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Eile olid Haapsalu bussijaamas vanad sõiduplaanid maha võetud, uusi polnud asemele pandud. Arvo Tarmula
Haapsalu bussijaamas on vanad sõiduplaanid maha võetud, uusi pole asemele pandud. Arvo Tarmula

Hiiumaal Käinas elav Kai (nimi toimetusele teada) kurtis, et Haapsalu bussi- ja Hiiumaa laevagraafik ei käi kokku.

Kai tuli neljapäeval, 5. juulil kella poole kahese bussiga Tallinnast Haapsallu, et sealt kella neljase laevaga edasi Hiiumaale sõita. Bussijaama jõudes selgus, et alates 1. juulist väljub buss sadamasse kell 15.55.

Kai helistas bussiplaanil kirjas oleval numbril ja uuris, kuidas buss viie minutiga sadamasse jõuab. Telefoni teises otsas olnud naine vastas, et tema ei tea midagi, selline graafik olevat talle antud.

Kai võttis takso ja jõudis õigeks ajaks sadamasse. Sõit maksis kümme eurot. Taksojuht rääkinud, et tal tuleb viimasel ajal tihti tulivihaseid inimesi sadamasse sõidutada, sest bussiajad ei klapi laeva sõiduplaaniga. Näiteks kella ühese laevaga Hiiumaalt tulles selgub Rohukülas, et linnaliinibuss on viis minutit varem ära sõitnud.

Reedel, 6. juulil sõitis taksoga Haapsalu-Virtsu bussile järele turist, kes tahtis jõuda Virtsusse, et sealt edasi Muhusse sõita.

Haapsalu-Virtsu bussigraafik on 1. juulist muutunud ja buss väljub kümme minutit varem – kella 18.20 asemel kell 18.10. Turist jõudis bussi väljumisajaks küll peatusesse, kuid tema sõber mitte, ja oli väga üllatunud, et buss kohe välja sõidab. Et sõber oli kadunud, ei tulnud ka tema bussi peale. Sõbra lõpuks üles leidnud, võtsid mehed takso ja sõitsid Valgevälja peatusesse bussile ette.

Autoga tuli bussile järele sõita veel ühel reisijal, kes polnud bussigraafiku muutustega kursis. Tema tõi bussi peale lapse.

Läinud nädala alguses sõitis taksoga Haapsalu kesklinnast koju äärelinna Helgi (nimi toimetusele teada), sest bussigraafikus oli mitmetunnine auk. Esimesel päeval läks Helgi bussiga arsti juurde, teisel päeval tuli R-Kioskisse bussikaarti ostma. Tagasi koju tuli tal mõlemal korral sõita taksoga, sest eakas naine ei tahtnud mitu tundi bussi oodata. Taksosõidule kulutas Helgi kokku üheksa eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
x x
5 aastat tagasi

Virtsust praamilt Haapsallu on ka üsna võimatu saada. Hommikul sildub praam u 7:45, buss väljub (ilmselgelt arvestades kaheaastataguse praamigraafikuga) 7:40, siis passib millegipärast Lihulas. LuxExpressiga on võimalik buss kätte saada, kui bussijuht on vastutulelik (saarlased õnneks seda on) ja peatub Kirblas näiteks, loomulikult tuleb osta Tallinnasse pilet. Kui mõni tund hiljem tahta üritada Ristil ümberistumist, siis sealt läheb samuti buss umbes viis minutit varem Haapsallu ära. Tõsi, ega saarelt palju reisijaid Haapsallu ei liigu, aga ega ei hakkagi liikuma, kui võimalust ei anta.

Tont
5 aastat tagasi

Mis pealkiri see selline on ?? Loomulikult tuleb busse taksoga taga ajada,sest helikoptereid meil ju pole !!

uskmatu-toomas
5 aastat tagasi

Kohalik ametkond ei saa hakkama aga süüdi on valitsus ja pr.Simson.Täpselt sama oli talvel praamlaeva liiklusega-üks pole uue laevaga õppinud manööverdama,teine ei oska mere sügavust mõõta ja süüdi pr. Simson.Kui maailma kõigis ebaõnnestumistes on süüdi venemaa ja Putin miks siis meil Simson ?
See ikka karvane käsi Peipsi tagant !

töötu
5 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

Tõepoolest, Venemaa ei ole süüdi kõigis maailma hädades, vaid kõigest pooltes!

anonüümne
5 aastat tagasi

Simson nüüd meile siia bussigraafikut tegema tuleb,see vaja ikka kohapeal teha.

linnlane
5 aastat tagasi
Reply to  anonüümne

Nii arvad sina, aga kohalikud otsustajad otsustasid selle just Kadri käsilastele Harjumaal delegeerida.

mitte valida
5 aastat tagasi
Reply to  anonüümne

Kadrike ei taha sõidugraafikut teha? Miks siis? Vussi keerata tahtis küll. Ja mitte ainult graafikud vaid ka kogu bussiliikluse.

tasuta
5 aastat tagasi

esmaspäeva hommikul polnud bussijaamas minged väljumisaegu

asi kihva ja rahul
5 aastat tagasi

Palju, palju tänu, Kadri Simson. Valija ütleb sõna kevadel.

valija
5 aastat tagasi

Mina ei suuda praeguse valitsuse tegusid enam isegi mitte imestada. Mida neilt üldse tahta. Pole hullu, tuleva aasta märtsis saab see tobe aeg ilmselt otsa.

Sass1.
5 aastat tagasi
Reply to  valija

pole hullu? on ja palju, poliitikuid skisofreenia-diagnoosiga!
nii koalitsioonis kui opositsioonis, nii et, valija, ära loodagi,
et peale märtsivalimisi midagi paremaks muutub.

naine kuri
5 aastat tagasi

väga kummaline,et ühes e-riigis ei suuda nüüd keegi inmeste vajadusi arvestavaid sõidugraafikuid koostada…ja jälle keegi ei vastuta.See juba hullem kui vene ajal.Inimeste peale lihtsalt sülitatakse.

hook
5 aastat tagasi

Palju õnne planeerijatele,ei tea kus riigis,planeedil nemad elavad.

Nojah
5 aastat tagasi

Tõepoolest on tulnud päris palju taksoga sõita, sest bussiajad on absurdsed.

Taksojuht
5 aastat tagasi

Kõik bussid võiks käigust ära võtta,milline kokkuhoid riigile