Põrgupõhja retke starti läks 12 võistkonda

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Martin Andreller Relvastatud Võitluse Liidu loojale ja juhile Endel Redlichile püherndatud mälestuskivi avamisel. Foto: Urmas Lauri
Neljapäeval hommikul alanud metsavendlusele ning ellujäämisoskustele pühendatud sõjalis-sportliku võistluse Põrgupõhja retk rajale läks 12 võistkonda.

Kolmepäevase jõukatsumise jooksul peavad metsavendade gruppideks kehastunud võistlejad neljapäeva hommikust laupäeva pärastlõunani läbima linnulennult seitsekümmend kilomeetrit Raplamaa maastikku, edastas võistluse korraldaja. Kokku läheb rajale kaksteist neljaliikmelist võistkonda, neist kaks on segavõistkonnad. Trassil lahendavad võistlejaid erinevaid ülesandeid, sekka ka esmaabi ja ajalooteadmisi kontrollivaid ülesandeid.

“Võistluse eesmärgiks on alati olnud äratada huvi matkatarkuste ja ellujäämisoskuste vastu ning jäädvustada meie vabadusvõitluse ajalugu,” ütles Põrgupõhja retke peakorraldaja Martin Andreller. Tema sõnul saavad osalejad läbi jõukatsumise kindlasti rohkem aimu metsavennaelust ning õpivad seal juures ka iseennast pisut paremini tundma.

Üheksateistkümnendat korda toimuv Põrgupõhja retk algas neljapäeva hommikul Urevere külas Topi talus mälestuskivi avamisega Eesti ühele legendaarsemale metsavennale ning Relvastatud Võitluse Liidu loojale ja juhile Endel Redlichile.

Jõukatsumine lõppeb laupäeva pärastlõunal lõpujooksuga, mille finiš on Eidaperes Kassivõllimäel.

Võistlus on nime saanud metsavendade vastupanuorganisatsiooni Relvastatud Võitluse Liidu Vigala lähedal asunud punkri järgi.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments