Vehklemise EM-tiitel toob Lehisele ja tema treenerile 28 500 eurot

BNS

Katrina Lehis ja treener Helen Nelis-Naukas. Foto: Bizzi/Trifiletti

Katrina Lehis ja treener Helen Nelis-Naukas. Foto: Bizzi/Trifiletti
Eesti Olümpiakomitee (EOK) premeerib juunikuus Serbias Novi Sadis toimunud epeevehklemise Euroopa meistrivõistlustel (EM) kuldmedali võitnud Karina Lehist ja tema treener Helen Nelis-Naukast kokku 28 500 euroga.

EOK presidendi Urmas Sõõrumaa sõnul on Katrina Lehise tõusmine EM-i pjedestaali kõrgeimale astmele suurepärane näide sihi- ja meelekindluse olulisusest. “Katrina oskus pingelistel hetkedel keerulised olukorrad enda kasuks pöörata kirjeldab ilmekalt tema võidutahet ja võimet anda endast maksimum. Tema suutlikkus tulla toime suurte väljakutsetega on inspireeriv,” ütles Sõõrumaa. “Õnnitlen Katrinat, tema treenerit ja kõiki abilisi ning suur tänu Eesti rahvale pakutud erakordsete ja meeldejäävate hetkede eest!”

Rahvusvaheliste tiitlivõistluste medalipreemiad määratakse vastavalt EOK täitevkomitee poolt kinnitatud korrale. Selle kohaselt on Euroopa meistrivõistluste kuldmedali võitmise korral sportlase preemia suuruseks 19 000 eurot. Treeneri preemia suuruseks on pool sportlasele makstavast summast ehk 9500 eurot.

EOK maksab preemiatelt lisaks 7125 eurot tulumaksu, kokku kulub preemiatele 35 625 eurot. Väljamaksmisele kuuluvad preemiarahad eraldab EOK taotlusel kultuuriministeerium.

Eesti Olümpiakomitee töötab spordi katusorganisatsioonina tippspordi arendamise, noortespordi kandepinna laiendamise ja liikumisharrastuse edendamise nimel, järgides olümpiaväärtusi ja ausa mängu reegleid. EOK sponsorid on PAF, Coop, ERGO, JCDecaux, Monton, Nike, Olympic Casino, Toyota Baltic ja USS Security.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Madis
5 aastat tagasi

Sukles võiks ka mõlemale 42 eurot anda.

Kodanik
5 aastat tagasi
Reply to  Madis

Kahe peale. Sada tonni ikka nagu Kanepi peale raisati.

rae
5 aastat tagasi

Palju õnne!

Palju õnne
5 aastat tagasi

Tubli tunnustus raske vaeva eest.Head uudist on alati rõõm lugeda.