Haapsalu lasteraamatukogus toimub suvelugemine

Lasteraamatukogu juhataja Jaanus Kõuts. Arvo Tarmula
Lasteraamatukogu juhataja Jaanus Kõuts. Arvo Tarmula

Haapsalu lasteraamatukogus toimub suvelugemise programm, kus lapsed peavad 30 etteantud raamatu seast läbi lugema seitse.

Lasteraamatukogu juhataja Jaanus Kõuts ütles, et raamatud on jaotatud kolme kategooriasse – kümme raamatut on mõeldud algajatele, kümme edasijõudnutele ja kümme vilunud lugejatele. Kõutsi sõnul võib raamatuid lugeda ka erinevatest kategooriatest. “Kui 9. klassi laps loeb algajatele mõeldud seitse raamatut, siis on kahtlane,” ütles Kõuts.

Iga programmis osaleja saab endale lugemispassi, kus on nimekiri soovituslikest raamatutest. Iga loetud raamatu eest saab lugemispassi templi. See, kas raamat on ka tegelikult loetud, selgub raamatu tagastamisel paarile küsimusele vastates. Kõuts tõi ühe raamatunäitena Helen Käigu raamatu “Eksinud”, mis räägib neljast lapsest, kes eksivad klassiekskursioonil metsa ära. “Suurepärane ellujäämisõpik,” ütles Kõuts.

Lugemispassi vähemalt seitse templit kogunud lapsed viiakse huvireisile Tallinnasse Eesti Lastekirjanduse Keskusesse, kus on kavas majaeksursioon ning loovkirjutamise õpituba lastekirjanik Kätlin Vainolaga.

Kõutsi sõnul viiakse Tallinnasse reisile umbes 40 lugejat – nii palju on bussis kohti. Kui seitse raamatut loeb läbi rohkem lapsi, kui bussis kohtasid on, tehakse loosi, kuid Kõuts kinnitas, et auhinna saavad nad igal juhul. “See oleks kurb, kui loevad ja siis ei saa midagi,” ütles Kõuts.

Suvelugemise eesmärk on motiveerida lapsi rohkem lugema ja juhtida neid eakohase väärtkirjanduse juurde.

Lugemisprogrammis saab osaleda 22. augustini. Reis Tallinnasse toimub 14. septembril.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Aitäh
5 aastat tagasi

Hästi tore ettevõtmine. Aitäh!