Okase muuseumis näeb Soome kunstniku Antti Ojala maale

Lääne Elu

info@le.ee

Antti Ojala maal.

Teisipäeval avatakse Evald Okase muuseums Soome maalikunstniku Antti Ojala isiknäitus

Näitus annab läbilõige Antti Ojala (sündinud 1935) mitmekülgsest loomingust. Ojala viljeleb sümbolistlikku ekspressiivset maalikunsti ja on Soome kunstimaastikul aktiivselt tegutsenud juba 55 aastat. Selle aja jooksul on tal olnud mitmeid isiknäitusi nii Soomes kui ka mujal maailmas.

Ojala on Soome maalikunstnike liidu (Suomen Taidemaalariliitto) liige ning võitnud mitmeid preemiaid, sh. Soome Kunstiühingu (Suomen Taideyhdistys) autasu. Tema töid on kollektsioneerinud Soome kaasaegse kunsti muuseum Kiasma, Sara Hildeni kunstimuuseum, Oulu kunstimuuseum, Soome parlament, Helsingi linn jt.

Nätuse korraldaja on Mara Ljutjuk.

Antti Ojala isiknäitus avatakse Okase muusuemis 3. juulil kell 17. Näitust saab külastada 22. juulini.

Okase muuseumi suvine kunstiprogramm kestab 9. septembrini. Sel perioodil toob muuseum Haapsalu kultuuriellu Evald Okase loomingu kõrval mitmeid põnevaid näitusid ning pakub kunstikursustel osalemise võimalust nii lastele kui ka täiskasvanutele.

 

Evald Okase Muuseum Haapsalus jääb avatuks 9. septembrini T-P kell 12-18

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments