Katrina Lehis pääseb MMile

Euroopa meister Katrina Lehis. Foto: Bizzi/Trifiletti
Euroopa meister Katrina Lehis. Foto: Bizzi/Trifiletti

Täna otsustas vehklemisliit juhatuse koosolekul, et MMi koondisesse pääseb ka valitsev Euroopa meister Katrina Lehis.

“Juhatus nii otsustas, et võistkond on neljaliikmeline ja seal hulgas Katrina Lehis,” ütles vehklemisliidu president Margus Hanson.

Hansoni sõnul oli juhatuse ühine seisukoht, et maailmameistrivõistlustel osalevad kolm  Euroopa meistrivõistluste individuaalalalt medali saanud. EMi medalikolmikusse kuuluvad Katrina Lehis, Kristina Kuusk ja Julia Beljajeva. Võistkonna neljanda liikme valis peatreener Kaido Kaabermaga. Tema valikuks osutus Irina Embrich.

Samuti otsustas Hansoni sõnul juhatus, et MMile sõidab ühtne koondis ehk neli vehklejat, kes võistlevad nii võistkondlikult kui ka individuaalselt.

Algselt otsustati maailmameistrivõistlustele pääsejad ära 15. mail. Sinna Lehis ei kuulunud. Möödunud nädalal pälvis Lehis individuaalvõistlusel Euroopa meistritiitli. Sellega seoses tekkis olukord, et valitsev Euroopa meister ei pääse maailmameistrivõistlustele. Seetõttu tehti täna koosolek, mis arutas uuesti MMi koosseisu.

“Muutma pani tema suurepärane esinemine Euroopa meistrivõistlustel,” ütles Hanson MMi koosseisu muutmise kohta.

Tänasel vehklemisliidu koosolekul otsustati, et koondisesse pääseb Lehis ning koondisest jääb välja Erika Kirpu. Naiskond, kuhu kuulus Lehise asemel Kirpu, sai Euroopa meistrivõistlustel pronksi.

Vehklemise maailmameistrivõistlused toimuvad 19.–27. juulil Hiinas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Juu
5 aastat tagasi

See on hea uudis!