Haapsalus andsid täna vereproovi esimesed geenidoonorid

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Läänemaa haigla õde Ljubov Smirnova võttis täna geeniproovi kahelt inimeselt. Arvo Tarmula foto

Täna sai Läänemaa haiglas esimest päeva geeniproove anda. Läänemaa haigla õendusjuhi Marju Lepmetsa sõnul jõudsid esimesel päeval nende laborisse kahe inimese geeniproovid.

Geeniproove sai anda kella ühest kella poole neljani päeval. Läänemaa haigla õe Ljubov Smirnova sõnul olid esimesed kaks prooviandjat kohal juba enne kella ühte, kuid nende proovid jäid võtmata. Enne geeniproovi andmist tuleb veebilehel geenidoonor.ee anda digiallkiri. Need kaks inimest ei olnud digiallkirja andnud. Kahel järgmisel oli allkiri antud.

Geeniproove saab Läänemaa haiglas (kabinet nr 210) anda teisipäeviti ja neljapäeviti kella 13-15.30ni ning kolmapäeviti ja reedeti kella 8-12ni. 48 tunni jooksul viiakse proovid Haapsalust Tartu laborisse. Geeniproovi andmine on tasuta. Aega kinni panna ei ole vaja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
huvitav
5 aastat tagasi

tasub hoolikalt lugeda läbi ka leping, mida geenivaramuga sõlmitakse.