Biolisandiga kütus keerab niidukeid ja saage tuksi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Muruniiduk. Foto: Pixabay
Saarte Hääl 6. juuni 2018. Repro: Urmas Lauri

Maikuust vahetas oktaaniarvuga 95 bensiini välja biolisandiga 95 bensiin, mis on osutunud aga probleemiks paljudes majapidamistes olevatele muruniitjatele ja mootorsaagidele, kirjutab Saaremaa päevaleht Saarte Hääl.

Paljud kasutavad vanast harjumusest bensiin 95, teadmata, et eurodirektiiviga on sinna lisatud biokütust, mis võib aga nii vajaliku tööriista rikkuda. Nii tuleb kõige tihedamal tööajal pöörduda remonditöökotta.

“Kahjuks ei saa öelda ühtegi head sõna selle euroliidu direktiivi kohta,” nentis Kuressaares Pikal tänaval niidukeid ja saage remontiv Anti Kupits. Ta tõdes, et ei jõua niidukite ja saagide karburaatoreid enam tellida, millega oksüdeerunud karburaatoreid välja vahetada.

Kui kartus on suur või inimene tahab olla hoolas, siis on soovitatav osta bensiin 95 asemel 98, aga siin hakkab juba määrama hind.

Mootoritele on parim Alcylate’i bensiin, mille viieliitrine kanister maksab 20 eurot.

Eestis on praegu kohustuslik tarbimisse suunatud biokütuste osakaal 3,1 protsenti, alates 1. jaanuarist 2019 hakkab kehtima 95 mootoribensiinile 6,4protsendiline biokütuse nõue ja 2020. aastast peab biokütuste osakaal olema vähemalt 10 protsenti. Nii tuleb järgmisel aastal bensiinimootoriga aiatehnikasse hakata tankima bensiini 98.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Arvos
5 aastat tagasi

Pistku see 4.- eur/liiter superbensiin omale…

Juku
5 aastat tagasi

Ei juhtu nende masinatega midagi. Lihtsalt hädised tööriistad.

Arvos
5 aastat tagasi
Reply to  Juku

Mida juku ei õpi, seda juhan ei tea- Just praegu ongi selline moment.

talupoeg
5 aastat tagasi

Ei saa mitte vaiki olla.Kevadel hakkas aastavanune päris korralikust hinnaklassist husqvarna jukerdama,mootor ei tahtnud enam õieti töötada.Viisin remonti,garantiiaeg ikkagi.Kätte saamisel kasseeriti remont täiega sisse,olete kasutanud solkbensiini.Tule taevas appi ,olin kasutanud ainult 98-t, meie reklaamitud parimatest tanklatest,mitte ise maa seest puurinud ja kokku keetnud

Arvos
5 aastat tagasi
Reply to  talupoeg

Kas see varna mitte hiinlaste käes ammu pole?

2. kodanik
5 aastat tagasi

Huvitav, mis on järgmine lollus, mis keskkonnakaitseloosungite all korda saadetakse?

arr
5 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Bensiin 98 ja ei mingeid probleeme.

2. kodanik
5 aastat tagasi
Reply to  arr

Kindlasti on ka teisi lahendusi, mis tarbijale lisakulu toovad.